arbiter gebeten hond bij ovc21 usv

  Wat volgde na de 1-1, was de aftrap, het laatste fluitsignaal en rauwe volkswoede die zich richtte jegens de scheidsrechter, die onder bestuursbegeleiding richting kleedkamer afdroop. Voetbal is emotie. In kapitaal! Tja, alleen in de liefde en in voetbal is alles mogelijk. Maar laten we de zaken nuchter bekijken. De voorgaande drie afleveringen van USV contra OVC ’21 eindigden in 1-1. Dus wie niet is van waaghalzerij vult keurig een drietje in op het totoformulier. En dat kwam uit. Ondanks andere prognoses.

  Nico Kats, oefenmeester in dienst van OVC ’21, voorspelde in de Stentor een overwinning voor zijn team. Zijn elftalleider Henk-Jan Grobbe sloot zich daarbij aan en voorspelde een 4-1 overwinning. “De jongens zijn zo gebrand. Ik zie het in de groepsapp. Ze houden elkaar in de gaten. Op tijd naar bed en morgen, d’r an!”

  Philippo voorkwam dat zowel Kats als Grobbe als de nieuwe Nostradamus worden bestempeld. Wederom rolde er een 1-1 uit de bus. Niet onterecht, deze uitslag tussen verreweg de beste ploegen van 4E Noord. Maar USV is de morele winnaar, want de equipe van trainer Theo van ’t Zand houdt de voordelige marge in stand. Bij Nico Kats waren de druiven zuur. “1-1, oké, kan, maar de manier waarop… Ik baal en voel me bestolen.”

  Op vertrouwd terrein begon OVC ’21 voortvarend. Nouri dartelde als vanouds, wervelend en ongrijpbaar. Al na zeven minuten had zijn cipier Mathijs van Faasen geel te pakken. “Ik wist dat ik een zware middag zou krijgen”, liet de linksback weten. Even later kregen ook Niek Hamers en Rick Timmerman een gele prent voorgeschoteld. “Prima”, vond Kats, “daarna sloeg de scheidsrechter aan het marchanderen en zag veel door de vingers.”

  USV kwam met de schrik vrij nadat een verdekt schot van Nouri via de paal terugstuiterde in het speelveld, maar daarna was het potje geluk op. Het spreekwoordelijke engeltje op de lat liet doelman Martijn Scheper in de steek. De vrije trap van Sander Biemans paste exact in de winkelhaak. Na de thee waren de rollen omgedraaid. OVC ’21 moest steeds verder achteruit, maar Kats heeft in Daan Zwinselman een superbetrouwbare sluitpost. In de extra tijd ranselde de goalie uit Lemelerveld een inzet van Sander Schaeffer fabuleus uit de goal, maar de druk werd groter en groter.

  Uiteindelijk drukte invaller Dennis van der Veen Westbroek in de tiende minuut van de bijgetrokken tijd in mineur. Vervolgens gunde Philippo captain Koen Daman nog net de aftrap en floot af, oeps, ongelukkiger kon niet en ja en toen waren de rapen gaar! Even terug naar de realiteit. USV sloeg de aanval van OVC ’21 af en verliet als overwinnaar het veld. Philippo wordt niet uitgenodigd op de verjaardag van Nico Kats, die na afloop maar geen smaak op zijn biertje kon krijgen.

  Linkerrijtje 4E
  USV 19-44
  OVC ’21 20-43 (+42)
  Wacker 20-43 (+8)
  Steenwijkerwold 20-37
  VENO 19-33
  Havelte 20-32
  Pesse 19-31         

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.