Home / 112 dag in ommen

112 dag in ommen

Op de 112-dag zijn er de hele dag door demonstraties te zien en laten de hulpdiensten zien hoe belangrijk goede samenwerking is. Dat wordt vooral goed zichtbaar tijdens grote hulpverleningsdemonstratie die op 8 april maar liefst drie keer te zien is: om 11.00, 13.30 en 15.30 uur op de kruising Nieuwelandstraat en Haven Noord. “Het scenario is spectaculair. Alle hulpdiensten doen er aan mee, inclusief een arrestatieteam van de politie.”

De 112-dag is een dag waarop de beleving centraal staat. Bezoekers kunnen voertuigen bekijken, zelf een brandje blussen, ervaren wat brand is en het effect van rook. Veel aandacht is er ook voor preventie: wat doe je bij brand of wanneer je de vlam in de pan krijgt. Natuurlijk is er ook tijd voor een goed gesprek. Bijvoorbeeld met de jeugd- of wijkagent en met medewerkers van de ambulancedienst. Kinderen kunnen meedoen aan het spel ‘Huisje spuiten’, een ritje maken in een echte brandweerauto en er zijn demo’s met politiehonden en van de natuurbrandbestrijders van Handcrew Overijssel. 

Lees ook

Hilbert Moerman wederom lijsttrekker van PvdA Ommen

OMMEN – PvdA Ommen heeft besloten om, na een jarenlange samenwerking met de afdeling Hardenberg, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.