zin om mee te helpen een voedselbos voor varkens te planten

  Op biologisch varkensbedrijf Neimeijer in Heino, wordt zaterdag 25 maart de start gemaakt met de aanplant van het voedselbos voor de varkens. Ruim 250 bomen en planten worden dan geplant.

  Jeroen en Nieske zouden het leuk vinden als jij komt helpen met planten. Zin in? Bel met 06-24863993 of mail naar info@4jaargetijdenvlees.nl

  Met het voedselbos voor varkens, willen Jeroen en Nieske vlees produceren waarbij de varkens het gehele jaar door buiten verblijven en op die gevoed worden volgens de seizoenen. “Wij zijn ervan overtuigd op die manier varkens zo gezond en natuurlijk mogelijk te houden en de beste kwaliteit vlees te produceren.”

  De eerste dieren lopen inmiddels buiten, er staat echter nog te weinig gras, waardoor ze het gehele veldje om wroeten. “Onze uitdaging is om het voedselbos zo in te richting en dieren op dusdanige wijze te verweiden of te verplaatsen, dat ze het ecologische systeem niet continu verstoren. Het voedselbos is voor ons niet alleen om de varkens te voeden, maar ook om biodiversiteit te vergroten en ons bedrijf meer in te passen in de natuur.”

  “Laat ons weten of je mee wilt komen helpen; jong en oud is welkom! Uiteraard wordt er voor koffie, thee en koek gezorgd.”

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.