workshop babygebaren in mamacafe dalfsen

  Babygebaren is een methode waarbij je de belangrijke woorden in een zin ondersteunt/ benadrukt met een gebaar. Je praat én je gebaart. Met babygebaren overbrug je de periode van taal begrijpen naar kunnen praten. Baby’s zijn al vanaf 6 tot 9 maanden in staat om gebaren te gebruiken. Terwijl ze pas veel later gaan praten. Ook voor peuters die al kunnen praten zijn ondersteunende gebaren een mooie aanvulling. Wanneer zij nog niet alle woorden even duidelijk kunnen uitspreken, weet je door het gebaar heel goed wat ze bedoelen.

  Baby’s en peuters die gebaren:
  – zijn minder gefrustreerd
  – beginnen eerder met praten
  – ontwikkelen op jonge leeftijd een grotere woordenschat.

  Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan naar het Mama Café in het Kulturhus Trefkoele+ in Dalfsen op woensdag 5 april. De gebaren die we oefenen en het liedje krijgen de deelnemers ook mee op papier. De kinderen kunnen actief meedoen of lekker spelen. Er is ook genoeg tijd om gezellig na te praten. Voor meer informatie: www.babygebaren.nl.

  Over het Mama Café Dalfsen
  Het Mama Café is elke 1e woensdag van de maand van 9.30 tot 11.30 uur in het PlusCafé van kulturhus Trefkoele+ aan de Ruigedoornstraat 109 in Dalfsen. Het Mama Café is laagdrempelig en vrij toegankelijk. Doelgroep zijn ouders en verzorgers en hun kinderen van 0- 4 jaar.

  In het Mama Café Dalfsen kun je andere ouders ontmoeten, ervaringen uitwisselen en gezellig koffie drinken. De kinderen kunnen intussen lekker spelen. Regelmatig schuift een deskundige aan om wat meer te vertellen over de thema’s rondom opgroeien en opvoeden van jonge kinderen en het ouderschap.

  Het Mama Café Dalfsen is een initiatief van verloskundige/coach Wietske van Luipen (Puur Ouderschap) en contextueel therapeut/gezinscoach Tineke van Gorcum-van der Keijl (De Kapstok) en  Kulturhus Trefkoele+ (bibliotheek, GGD IJsselland en speel-o-theek). Voor meer informatie over het Mama Café: www.facebook.com/Mama Café Dalfsen. 

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.