woc campus wordt de spil van het dorp

  De Spil, zo gaat het nieuwe kulturhus heten. De spil waar alles om draait, het middelpunt van het dorp. Dat is de gedachte achter de naam.

  De twee inwoners van Nieuwleusen kregen hun prijs woensdagmiddag na de onthulling van de naam op de gevel van het ‘oude’ Rabobankgebouw uit handen van wethouder Ruud van Leeuwen. Niet minder dan 274 Mensen hadden een suggestie gedaan voor de naam van de nieuwe campus, volgens de wethouder “een fiks aantal”.

  Het bankgebouw gaat deel uitmaken van de energiezuinige campus waarvan het ontwerp inmiddels klaar is. Eind maart wordt het project, dat voorlopig is begroot op 11,5 miljoen euro, aanbesteed bij een vijftal bouwbedrijven. Eind juni hakt de gemeenteraad de knoop door, waarna het terrein bouwrijp kan worden gemaakt en de bouw medio september kan beginnen.

  De Spil, zoals de campus definitief gaat heten, wordt het nieuwe hart van Nieuwleusen.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.