Home / winnend usv heeft handen vol aan havelte

winnend usv heeft handen vol aan havelte

Dat ging niet vanzelf want het elftal van coach Henk van Klinken bood op het hobbelende en moeilijk bespeelbare veld danig tegenstand. USV kreeg in de eerste helft de betere scoringsmogelijkheden maar ook Havelte kwam af en toe gevaarlijk voor het doel van Martijn Scheper. Na een afgemeten pass van Martijn Verburg en dito voorzet van Leon Kooiker had Niek Hamers de score kunnen openen maar hij vond doelman Bart Geurts op zijn weg.

Een minuut voor rust kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong. Een voorzet van de prima spelende rechterverdediger Jorden Zunnebeld werd door Rick Timmerman doorgekopt naar Hamers die het kopduel met keeper Geurts won en de bal panklaar legde voor de voeten van Leon Kooiker. Die bedacht zich geen moment en liet de bal in het doel van Havelte ploffen, 1-0.

Na rust ging USV op zoek naar de tweede treffer maar het moest alert blijven op de tegenstoten van Havelte. De verdediging stond echter als een huis en gaf nauwelijks iets weg. Ron Meijerink kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid om de marge te vergroten maar zijn schot ging over het doel van Geurts. In de slotfase probeerden de gasten nog verandering in de stand te brengen maar echt grote kansen creëerde Havelte niet meer voor het doel van Scheper. USV kon dan ook de 1-0 voorsprong over de eindstreep trekken.  

Zondag staat voor USV de uitwedstrijd tegen S.V. Hoogersmilde op het programma. Om 14.00 uur wordt er op Sportpark De Bosrand afgetrapt.

Lees ook

Het Boek van de Week

Cormoran Strike is op bezoek bij zijn pleegouders, tevens oom en tante, in Cornwall. Hij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.