Home / vv avereest wint voor vijfde keer op rij

vv avereest wint voor vijfde keer op rij

De spanning was voelbaar in de aanloop naar de wedstrijd van VVA tegen Hoogeveen. De nummer twee van de ranglijst. De blauwwitten zijn aan een uitstekende serie bezig en boekten vorige week een overwinning op de koploper. VV Avereest boekte ook een vijftal overwinningen op rij. Voor de mannen van trainer Mulder een sportieve uitdaging om te zien waar men staat ten opzichte van de bovenste ploegen op de ranglijst. Ook vandaag kon de trainer geen beroep doen op een viertal potentiële basisspelers. 

Vanaf het begin werd duidelijk dat Hoogeveen over een prima ploeg beschikt met veel voetballend vermogen en individuele kwaliteiten. De mannen van trainer Sabander namen direct het initiatief en combineerden zich regelmatig richting doelman Dirk Bunk. De tricolores waren deze middag echter direct goed bij de les. Er werd hard gewerkt en organisatorisch stond de ploeg goed geposteerd. Afspraken werden goed nagekomen en er was van het begin inzet en beleving. De eerste grote kans was voor Linthorst van Hoogeveen, hij had het vizier duidelijk te hoog gericht. Kort daarna gaf Jurgen Visscher een voorzet die door de Hoogeveen verdediging tot corner werd verwerkt voordat Erik Wencker gevaarlijk kon worden. In de 13e minuut gaf Jurgen Visscher de bal in de loop van Erik Wencker mee, Erik gaf de bal prima voor maar Niek Kuiper werd teveel gehinderd om af te kunnen ronden. Hoogeveen bleef in deze fase de bovenliggende partij en kreeg ook een aantal prima mogelijkheden. Vooral Guido ten Cate miste een tweetal prima kansen. Hoogeveen bleef beducht voor de soms snelle uitbraken van de tricolores. Een prima voorzet van Jos Gruppen kon tot corner worden verwerkt door de Hoogeveen defensie. In de 44e minuut leek het erop dat doelman Post van Hoogeveen VVA een handje wilde gaan helpen. Hij speelde bij het uitverdedigen de bal pardoes in bij Erik Wencker. Erik probeerde de bal over doelman te stiften, die echter ten koste van een corner redding kon brengen. Erik had helaas Jurgen over het hoofd gezien die in een betere positie stond. Op dat moment zou een voorsprong ook tegen de verhoudingen in zijn geweest. Vlak voor het rustsignaal tikte doelman Bunk een geplaatst schot van Marcel Linthorst, prachtig uit de linkerbenedenhoek. Met de beroemde brilstand werden na 45 minuten de kleedkamers opgezocht.

In de rust had trainer Mulder al aangegeven dat een oude voetbalwet aangeeft dat als een ploeg de kansen niet maakt een tegenstander dat dan onverwachts wel doet. De tricolores begonnen de 2e helft waar men de 1e helft mee geëindigd was: met beleving, hard en voor elkaar werken. Voetballend kwam men er soms aardig uit. In de 55e minuut draaide Jurgen Visscher bij zijn tegenstander weg en vrij onverwachts schoot hij de bal vanaf 16 meter in de korte hoek. Doelman Post kreeg de bal niet klemvast. Matthijs Platvoet was attent en tikte de bal binnen: 1-0. De oude voetbalwet werd bevestigd. De mannen uit Hoogeveen leken enigszins aangeslagen en begonnen ook onderling wat meer te mopperen. Een snel genomen vrije trap van Hoogeveen belandde achter de VVA-defensie en werd door ten Cate met een mooie volley op het doel geschoten. Doelman Bunk keerde de bal echter prachtig en hield zo de tricolores op de been. De daaropvolgende twintig minuten gebeurde er weinig noemenswaardigs. Hoogeveen leek er niet echt in te geloven en de VVA-defensie onder leiding van de opnieuw prima spelende René Koster hield relatief gemakkelijk stand. De vleugelspelers van Hoogeveen kwamen niet meer langs de backs Bart Koster en Wouter Nouwels. En Nick Buiter stond centraal ook weer zijn mannetje. In de 80e minuut kwam de bal uit de kluts bij de (buitenspel staande) invaller Roemahlewang. Zijn schot werd door doelman Bunk tot corner verwerkt, De corner die volgde werd door alles en iedereen gemist. De tricolores bleven samen werken om de overwinning over de streep te trekken. Van een echt slotoffensief door Hoogeveen was ook geen sprake en de hardwerkende middenvelder Johan Tigelaar en de ingevallen Kevin Buiter en Nick Jonkman smoorden verschillende pogingen in de kiem. In de laatste minuut volgde er nog een counter van Avereest. Het schot van Erik Wencker verdween echter langs de verkeerde kant van de paal. Ne een ruime blessuretijd floot de prima leidende scheidsrechter Meijer voor het laatst en mocht VV Avereest weer drie punten bijschrijven.

Hoewel een gelijkspel de verhoudingen deze middag beter had weergegeven, kan gezegd worden dat het sterke collectief deze middag won van de individuele klasse. 

Lees ook

Noodkreet Stichting Oekraïne

NIEUWLEUSEN – Ieder jaar in oktober houdt de stichting Oekraïne een collecte voor de aanschaf …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.