voorbeschouwing mainbarg banthum

  Door Alfred Dorgelo

  Wij kunnen dit nu hemaal makkelijk roepen want het lijkt erop dat onze rol van betekenis qua rangschikking een beetje is uitgespeeld. Ondertussen staan wij namelijk op een zevende plek met maar liefst dertien punten achterstand op de ploeg van trainer Arjen Plessen.

  Zij staan op een derde stek en met Oranje Nassau vol in de achtervolging op de nog altijd trotse lijstaanvoerder Voorwaarts uut Westerhaar.

  Uit de laatste vier wedstrijden haalden wij welgeteld drie punten! Alleen het duel tegen Voorwaarts was klip en klaar, Sempre Avanti was gewoon een maatje te groot voor ons. Waarvan Akte!

  Lemele thuis was bijna een zekerheidje die moesten wij wel winnen wat ook geschiedde.

  Destijds schurkten wij tegen de top drie aan. Als wij dit zo vol konden houden zat er misschien wel een verlenging van de competitie in. Iets waarop wij de laatste jaren patent leken te hebben.

  Maar de verliespartijen tegen Drienerlo en vorige week Blauw Wit’66 waren niet ingecalculeerd.

  De tweede periodetitel raakte zo, helaas, uit zicht. Aan de derde periode zijn wij tevens niet sterk begonnen. De vrees bestaat dat de nachtkaars van stal moet worden gehaald.

  De onvervalste kanaalderby, The battle of the Farmers, RoodZwart vs The Green Pride of hoe je deze titanenstrijd ook wilt winnen komt dan ook erg, erg, heel erg gelegen.

  Niet alleen voor de Westerparkbewoners….Neuh, ook de bespelers van sportpark Moscou snakken naar eerherstel. Uit betrouwbare bron kreeg ik al mee dat die 11 groenwitte balkunstenaars thuis tegen RKSV er tevens niet veel van bakten. Een gelijkspel terwijl de vorige ontmoeting nog een 1-10 overwinning had opgeleverd. Daar kocht je vroeger bij de NOH-bakkerij echt geen halfje bruin voor.

  Schipper, mag ik overvaren….?? Wat ik oe brom…..

  Het deeg was blijkbaar niet gerezen aan het Almelo Haandrik Kanaal. Waren beide vrienden, maar komende zaterdag 2 x 3 kwartier kemphaantjes, misschien al bezig met de strijd van aanstaande zaterdag?

  Was RKSV voor Banthum niet meer dan een tussendoortje? En zou voor Hans Pullen en zijn spelers BlauwWit niet al teveel problemen opleveren….? De vraag stellen is ‘m nog steeds niet beantwoorden. Het was gewoon niet goed en het trouwe publiek miste boerenwijsheid, ik las ergens dat wie als eerste scoorde het duel zou winnen. Kijk, zo kun je het ook bekijken. De hand was blijkbaar niet in de buurt van de boezem te vinden. Ok, wij misten enkele basisspelers en Holten was blij dat bijvoorbeeld André Plaggenmarsch niet acteerde op het Westerpark maar dan nog….

  Deze pot had niet verloren hoeven te gaan…..

  Ik krijg vaak het verwijt uut het Banthum kamp dat de wedstrijd schijnbaar meer leeft in Mainbarg en omstreken dan bij onze buren van vijf kilometer verderop. Dat het in ons roodzwarte hart meer (jeugd)sentiment kleurt dan Alfons Botter ooit bij elkaar schilderde in het pittoreske Banthum.

  Het zij zo. Als het ons de drie punten bezorgt maakt het mij allemaal werkelijk geen bal uit.

  Dat zal Banthum ten allen tijdde willen voorkomen. De gezonde druk ligt bij de Moscou-bewoners, zij moeten winnen op het altijd gezellige Westerpark om Oranje Nassau en Voorwaarts in het vizier te houden. Wij moeten er gewoon voor zorgen dat het seizoen niet uitgaat als die eerder genoemde nachtkaars. Dat zou verrekte jammer zijn, want in potentie zijn wij veels te groot voor het servet en kunnen wij ons altijd uitstekend goed vermaken op het grote tafellaken.

  Misschien geen toetje dit jaar maar laten wij ons dan alsjeblieft het hoofdgerecht lekker laten smaken en nemen wij uitbuikend ter afsluiting een kaasplankje, kopje koffie, dikke sigaar en een glaasje Grand Marnier. Dat betovert je smaakpapillen ook hoor….

  Daarom gok ik op een ouderwetse 3-1 zege. Helaas gaan we vriend en vijand niet meer verbazen.

  Maar ditmaal zijn wij de winnaars in de onvervalste Kanaalderby….Toch?? Veule wille!
  Maak Joe Waor!!(AD)

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.