Home / visserijkundig onderzoek op bellingeweer in dalfsen

visserijkundig onderzoek op bellingeweer in dalfsen

Het visserijkundig onderzoek begon om negen uur ‘s morgens en duurde tot drie uur in de middag. De opkomst was goed en de sfeer zat er lekker in. Alle aanwezigen waren erg benieuwd hoe het momenteel gesteld is met de visstand van de Bellingeweer.

Met onder meer netten en elektrovisserij werden verschillende vissoorten gevangen, waaronder snoek, blankvoorn, brasem, karper, baars, snoekbaars, windes, zeelt en zelfs een mooie grote kroeskarper. Alle vis werd gewogen, gemeten en ging vervolgens uiteraard weer terug de Bellingeweer in. Door het druilerige en koude weer waren de goed verzorgde warme snacks en koffie van de Trefkoele Plus zeer welkom.

Er wordt een rapport door Sportvisserij Nederland opgesteld. Het rapport over het visserijkundig onderzoek is erg belangrijk voor de toekomst van de sportvisserij in Dalfsen. Aan de hand van het visserijkundig onderzoek op 18 november 2010 in vergelijking met het onderzoek van afgelopen donderdag, wordt een advies uitgebracht om de visstand in de toekomst te behouden en zelfs te kunnen verbeteren.

Foto’s: Johan Bokma

Lees ook

Blikjes inleveren voor statiegeld nog t/m zaterdag 7 augustus

DALFSEN – De bijzondere actie van Kringloop Noggus&Noggus en de gemeente Dalfsen om blikjes in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.