vilsteren houdt kraggenburg op 0 0

  Door Willem Lampe

  “Een goede prestatie van een collectief goed presterend Vilsteren, in een kwalitatief prima wedstrijd”, luidde de openingszin van Runherd.

  In klasse 5A maken De Blesse en Balkbrug de dienst uit. Kraggenburg zit op het vinkentouw, maar zolang de twee eerder genoemde ploegen geen punt verspelen, staat de equipe van Hendri van Eerde rotsvast gebeiteld op plaats drie. De rest van het deelnemersveld volgt op eerbiedwaardige afstand. “Toch mooi dat we ze op 0-0 konden houden”, analyseerde de oefenmeester van Vilsteren. “De twee speerpunten van hun, de geslepen spits Erwin Tissingh en spelmaker Bas Hupkes, zaten in de tang bij Gerben Blankenvoorde en Stefan Hendriks. Daardoor was de angel er uit. We hebben als collectief een prima prestatie neergezet. Maar als ik dan toch een uitblinker moet noemen: doelman Rik Legebeke keepte een berenpartij en zorgde ervoor dat we niet alsnog in de laatste tien minuten de boot ingingen. Het was billenknijpen in de slotfase.” Desondanks liet Vilsteren zich op de eigen nepmat niet onbetuigd en wist zelfs te scoren. Jari Vlierman zat voeg na de hervatting al in de aanloop naar extase, nadat hij voorbereidend werk van Wouter Mars omzette in klinkende munt. Helaas stond het jeugdige talent buitenspel, dus dat feestje ging niet door. Runherd was realistisch, “dat zou ook een beetje teveel van het goede zijn geweest. Pluspunt is dat we tegen de nummer drie weinig hebben weggegeven.”        

  Vilsteren staat met Giethoorn, Uffelte en Kuinre in de volggroep achter ‘de grote drie van 5A’. De vierde plaats is een doel, want geeft met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid recht op promotiewedstrijden.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.