vilsteren blameert zich in blankenham

  Door Willem Lampe

  In Blankenham gaan stemmen op om het eerste elftal niet langer in de standaardklasse te laten uitkomen. Jaar in, jaar uit eindigt de ploeg die zetelt aan de dijk tussen het oude en het nieuwe land als nummer laatst. Dit seizoen is het niet anders. Nederlaag op nederlaag, met zo hier en daar een schaars lichtpuntje in de vorm van een verdwaalde remise.

  Ach, Blankenham mocht toch geen struikelblok zijn voor Vilsteren, maar werd het wel. Gelukkig is het minstens drie kwartier rijden vanaf de dijkdorp in de Kop van Overijssel naar Vilsteren. Genoeg tijd om de eerste teleurstelling te verwerken en niet bloedchagrijnig op de veertiende verjaardag van je dochter te verschijnen.

  Want Dik Runherd had wel degelijk de pest in, al toonde hij zich wel realistisch. “Het punt was niet eens onverdiend voor hen. “Misschien zijn we teveel verwend door ons kunstgrasveld. Deze mat was een drama. Bovendien stond er een stevige wind. Dwars op het veld, een kale, open steppe. Continu uitballen. En we hadden een valse start.” Daarmee doelde de trainer van Vilsteren op de 1-0 van Jeroen Mollink, die vanaf elf meter vrij mocht aanleggen, nadat Rens Noordman binnen de beruchte lijnen een overtreding beging.

  Vilsteren had het initiatief, maar kwam pas kort voor de thee op gelijke hoogte. Wouter Mars reageerde goed op een steekpass van Henri Tuin. “Dan denk je met 1-1 de rust in, nou oké, dat kan”, maar Runherd kwam bedrogen uit. Alweer speelde Mollink voor beul. Als Jari Vlierman kort na de hervatting een vrije trap verzilvert lijkt de weg naar victorie eindelijk ingeslagen. “De kansen waren er zeker”, zag Runherd, “maar het lukte niet. “Nee, ik had het niet verwacht. We hebben goed getraind in de week voorafgaand aan dit duel, maar de uitvoering vandaag was bedroevend.””

  In klasse 5A blijft De Blesse koploper, op de voet gevolgd door Balkbrug. Vilsteren is middenmoter.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.