Home / veelzijdig stoomfabriekconcert jazzy bluesy and boogie

veelzijdig stoomfabriekconcert jazzy bluesy and boogie

Maar niks Nederlands of Duits: met onvervalste Amerikaanse soul en blues, gospel en jazz nemen de twee rasartiesten hun publiek op sleeptouw in een muzikale wonderwereld. Bijna 18 jaar na het overlijden van Rob Hoeke, Neerlands toppianist op dit terrein in de tweede helft van de vorige eeuw, krijgt de blues en de boogie in Willisohn een vertolker van meer dan grote klasse; die zich vermengt met het unieke talent van Van der Lek in een nu eens fluweelzachte, dan weer rauwe en realistische interactie.

Wat is het mooi om te horen dat Van der Lek al jong zijn eerste tenorsax kreeg na kennismaking met de muziek van North Sea Jazz Festivalfenomenen als Arnett Cobb, Buddy Tate, Illinois Jacquet en Buddy Johnson. Natuurlijk maakt het indruk dat hij in de loop van zijn carrière in allerlei bandsamenstellingen als The Houdini’s, het Boulevard of Broken Dreams Orchestra en zijn eigen Boris van der Lek Quartet de toon aangeeft. Maar zijn veelzijdigheid blijkt overduidelijk uit speelverbanden met Nederlandse jazz- pop/soul- en (rhythm and) bluesgrootheden als Hans Dulfer, Herman Brood en de mannen van Golden

Het is curieus, dat een geharnaste vertolker van moderne jazz als Boris van der Lek zo naadloos kan aansluiten bij de traditionele piano/zangperformance van Christian Willisohn, die door het doorleefde spel van zijn kompaan duidelijk geïnspireerd en meegesleept wordt. Willisohn heeft een supermuzikale timing, een heerlijke, op en top bluesstem en een briljant gevoel voor sfeer per individueel nummer.

Voor iedere zichzelf respecterende liefhebber van op de blues-en boogieroots teruggevoerde jazz is dit concert een must! Voor iedere andere muziekliefhebber valt er eveneens ongelooflijk veel te genieten op 17 maart vanaf 21:00 in theater de Stoomfabriek te Dalfsen. Tickets zijn te bestellen via: www.theaterdestoomfabriek.nl.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 begint te slap aan eerste helft ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.