uit hei en dennen stemmen

  En bijna allemaal mannen. Thieme en Simons vallen voor mij direkt af, dus het wordt in ieder geval een heer. Hij zit bij de eerste vijf, zover durf ik u in kennis te stellen, en NEE, niet de geblondeerde ultra rechtse figuur. Het is altijd gezellig stemmen bij Nieuwe Brug, waar ik steeds weer de zelfde mensen achter de tafels zie zitten. Daarna kun je dan in het restaurant nog een kopje chocolademelk en een appelgebakje met veel slagroom nuttigen.

  Ja, het is immers een feestdag. Niet in ieder land heb je de keuze uit ca.20 partijen, soms is er zelfs maar één Partij. Of neem Noord Korea, waar je verplicht een maand moet huilen om de dood van een gewetenloze leider. Heb je een familielid die uitgeweken is naar China, dan is de hongerdood zo ongeveer je enige lot. Per week 3 uien en een aangevreten aardappel.

  Nee, in Nederland zijn we verwend. Op tv verschijnen steeds weer strak in het pak zittende aankomende regeringsleiders. De een gladder dan de ander. Ik kan er absoluut niet tegen. Arme Asscher, was je ooit een beminnelijk PvdA minister van binnenlandse zaken, word je aangemoedigd om na Samson een gooi te doen naar het Minister Presidentschap. En daar is die man te fatsoenlijk voor, hij is geen bekvechter en veel te beleefd om fel in debat te gaan.

  Het even door elkaar halen van AOW en WAO bleek de doodsteek voor Krol 50 Plus. Ik vind het als 70 plusser te treurig voor woorden, dat er zo’n sneue partij bestaat. Jaja, die komt voor “ons ouderen op”. Alles beter dan verwachtingen van deze kneus te hebben. Waarom hebben we in Nederland geen kiesdrempel? Nu zitten we te kwartetten met veel partijen over een regeringsplan en de diverse ministerposten

  De nieuwe ministerpresident moet dan z’n weg in Brussel zoeken, want daar zijn we met handen en voeten aan gebonden. Rutte deed dat in de afgelopen 5 jaar heel bekwaam. Aimabele enthousiaste snelle gesprekspartner. Kunnen we ons in dat wespennest Roemer voorstellen? Het zal een eindeloze formatie worden om tot een eensgezind kabinet te komen. Met haalbare plannen. In Ommen zoeken we naar een burgemeester, valt ook niet mee!

  Antoinette

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.