Home / uit hei en dennen help

uit hei en dennen help

Waar is de bouwval en hoeveel jaar zit zij met drie baby’s op een zolderverblijf zonder verwarming en stromend water? Acht jaar pas, nou ja, dat vindt haar man dan hè. Maar moeder snikt en begrijpt ook zelf niet dat ze nooit met haar kroost is vertrokken. “Hij is nog niet zover, hij wacht op een briljante ingeving”. Daarna wordt manlief verrast op z’n werk. John wacht hem op met z’n camerateam. Echtgenoot begrijpt de commotie niet. “O ja, al acht jaar? Ja, nou je het zegt, dat kon wel eens kloppen. Tja, ik wacht op een briljante ingeving hè, en die is er nog niet”.

Man komt schutterig met John door z’n voordeur en ziet z’n betraande echtgenote. Zij snikt dat het nu echt tijd wordt om een thuis van hun gal zooi te maken. “Ik heb de juiste formule nog niet te pakken, ik denk daar dag en nacht aan, ik heb hier ook last van hoor” vindt echtgenoot. Daar zijn de vaklieden. Echtgenoot voelt zich bedreigd en wordt boos. “Als het niet zo gebeurt als IK wil, gaat het niet door”. De stevige vaklui geven hem een zetje en gaan aan het werk volgens een simpele tekening. Wel verlangen zij zo af en toe wat hand en spandiensten van echtgenoot. Dat zint echtgenoot niet, alles of niets. Vaklui schuiven hem opzij en beginnen met de afbraak. Echtgenoot wenst 2 afwasmachines en een hoek voor z’n dartbord, want de keuken is ook voor HEM. De opdracht om een deur te schilderen ziet hij als een aanval op z’n intelligentie. Vrouw en kinderen verblijven in een hotel. John probeert echtgenote wat sterker te laten optreden tegen haar despoot. Ze moet niet alles van hem pikken! Net voor de deadline worden keuken, badkamer en huiskamer voorzien van modern behang en meubilair. Het gezin, voorzien van blinddoeken mag de woning bekijken, schuifelend treden ze binnen. 

Vrouw juicht verrukt. “Het kan er mee door” vindt echtgenoot.

Antoinette

Lees ook

‘Het zijn mensen die aan hun lot worden overgelaten’

Lopen voor nieuwe kansen DALFSEN – “Je zult maar op de verkeerde plek geboren worden. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.