tweede kamerkandidaten vvd op werkbezoek inommen

  Maandag 13 maart gaat zij samen met Malik Azmani, VVD-Tweede Kamerlid uit Dalfsen, op werkbezoek bij Zorgcentrum ’t Vlierhuis in Ommen, onderdeel van de Saxenburgh Groep. De Saxenburgh Groep heeft een vernieuwend zorgconcept geïntroduceerd, speciaal voor dementerende ouderen. ’t Vlierhuis is de proeftuin voor dit zorgconcept. Azmani: “De VVD reserveert 2 miljard voor de ouderenzorg. Als inwoner van het Vechtdal vind ik het belangrijk te horen wat ze elders in het land van ons kunnen leren, of wat hier beter kan. Ik voel de verplichting om ouderen in het mooie Vechtdal een goede oude dag te bezorgen.”

  Alien Tuinman, wijkmanager van ‘t Vlierhuis, leidt hen rond en gaat met de beide Kamerkandidaten in gesprek over hoe het concept tot stand is gekomen, tegen welke belemmeringen ’t Vlierhuis is aangelopen en welke leerpunten daaruit voortkomen als het gaat om wet- en regelgeving. Tielen en Azmani zijn benieuwd naar de manier waarop de zorgmedewerkers in ’t Vlierhuis de kwaliteit van leven voor de bewoners kunnen onderhouden.

  Aansluitend is een werkbezoek gepland bij Vitaal Vechtdal, een uniek samenwerkingsverband tussen huisartsen, zorgaanbieders, verzekeraars en gemeentes. Ook brengen zij een werkbezoek aan de geriatrische revalidatiezorg van de Saxenburgh Groep in Hardenberg en de Samen Doen-teams in Ommen. Al met al hopen Tielen en Azmani te horen wat de decentralisaties en alle verhalen over de ouderenzorg teweeg hebben gebracht bij de zorgmedewerkers en ouderen in het Vechtdal. Om van daaruit concrete verbeterpunten mee te kunnen nemen naar de landelijke politiek.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.