Home / tulp voor noodhulp in nederland

tulp voor noodhulp in nederland

De hulporganisatie besteedt de opbrengst van de tulpenactie aan noodhulp. Om bij noodsituaties en calamiteiten in Nederland zo goed mogelijk hulp te kunnen verlenen, zoekt het Rode Kruis nieuwe hulpverleners. De hulporganisatie zorgt ervoor dat alle vrijwilligers goed opgeleid zijn en voorbereid op iedere calamiteit.

Het Rode Kruis verleent in ons land hulp bij noodsituaties, zoals een groot ongeluk, een ontruiming of bij extreem weer. Vrijwilligers zijn getraind om in geval van calamiteiten de professionele hulpdiensten te ondersteunen met medische assistentie of met de evacuatie en opvang van slachtoffers. Ook verlenen hulpverleners van het Rode Kruis EHBO hulp bij grote en kleine evenementen, waarvan de Nijmeegse Vierdaagse de bekendste is.  “En onze vrijwilligers zijn ook veelvuldig ingezet voor de hulpverlening aan vluchtelingen,” aldus directeur Gijs de Vries. “Om de hulpverleners goed voorbereid te laten zijn, zijn we voortdurend bezig met het verbeteren van onze opleidingen, onder andere ter voorbereiding op ernstige calamiteiten in ons land.”

Ruim 500 Rode Kruisvrijwilligers zijn op 3 en 4 maart aanwezig bij verschillende Albert Heijn-filialen om meer informatie te geven over de tulpenactie, noodhulp of andere Rode Kruisactiviteiten. De actie in Dalfsen is bij de vestigingen van Albert-Heijn in Dalfsen en Nieuwleusen. “Een mooie bos tulpen waarvan een euro naar het Rode-Kruis gaat”, meldt Derk Hogenkamp penningmeester/coördinator Rode-Kruis afdeling Dalfsen-Lemelerveld-Nieuwleusen (Da-Le-Ni0 ), daar mag u niet aan voorbij gaan.”

Lees ook

Ook in Dalfsen waren de winkeliers de lockdown beu

DALFSEN – “Ondanks dat er al iets was uitgelekt, heb ik met enige spanning en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.