tip van energieloket salland pas op voor de vrouwenkwaal

  Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zijn komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

  De vrouwenkwaal, zo noemen ze in de installatiewereld de gewoonte van veel vrouwen warm of lauw water te tappen bij kranen die geen twee draaiknoppen hebben, maar slechts één hendel. Zo’n kraan is een mengkraan. Zet je de hendel naar een uiterste kant dan tapt hij koud of heet water. Zet je hem in het midden, dan tap je lauw water.

  Heel vaak staat de hendel in midden, dus tap je lauw water. Ook als je maar heel iets water nodig hebt, voor bijvoorbeeld een vaatdoekje nat te maken. Je tapt dan in werkelijkheid koud water. Met het systeem vraagt wel om verwarmd water. Dus slaat het systeem aan. Als direct daarna de vraag stopt, slaat het systeem weer af. Maar het is wel even aan het werk geweest, het heeft wel even een klein beetje water opgewarmd.

  Je bespaart zo 25 euro per jaar, alleen maar door je kraan standaard op koud te zetten en pas naar warm te verschuiven als je echt warm water nodig hebt.

  Die vrouwenkwaal, die kom je ook wel veel bij mannen tegen!

  Gratis energiescan
  Woningeigenaren kunnen een gratis energiescan krijgen als ze serieuze plannen hebben het energiegebruik terug te dringen. Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
  energieloketsalland@gmail.com
  06-82119122

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.