Home / teams gezocht voor samenloop voor hoop in dalfsen

teams gezocht voor samenloop voor hoop in dalfsen

Deze estafette vindt plaats op het evenemententerrein naast het gemeentehuis. Het wordt een groot feest dat 24 uur duurt waarbij het motto beleven, meeleven en doorleven centraal staat.

Onlangs zegde burgemeester Han Noten zijn steun toe namens de gemeente Dalfsen om van de SamenLoop een succes te maken. Noten is ambassadeur: “Ik vind het fijn om te ervaren dat mensen betrokken zijn bij de pijn en het verdriet van anderen. De SamenLoop voor Hoop is er om geld op te halen voor onderzoek en tegelijkertijd biedt de deelname aan dit initiatief ook troost en ondersteuning.”

Arjen Meijer, voorzitter van de SamenLoop voor Hoop in Dalfsen is blij met de steun van de gemeente en zegt: “Het geeft het belang aan dat de gemeente hecht aan de strijd tegen kanker.”

Het evenement wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers. De opbrengst gaat via KWF Kankerbestrijding naar wetenschappelijk onderzoek. Zo ondersteunt SamenLoop voor Hoop de missie van KWF: een toekomst met minder kanker, meer kans op genezing en een betere kwaliteit van leven voor (ex-)kankerpatiënten.

Het succes van de SamenLoop voor Hoop staat of valt natuurlijk met de deelname van voldoende teams. Arjen Meijer: “Jong en oud, vrienden, familie, collega’s, (sport)verenigingen, iedereen kan meedoen. Iedereen kan een team vormen van 10 tot 15 mensen en meelopen, ze wisselen elkaar gedurende de 24 uur af. Alle teamleden moeten zich laten sponsoren voor hun deelname door voorafgaand acties te bedenken of activiteiten te organiseren waarmee ze donaties kunnen binnenhalen.

Daarnaast krijgt elk team een kraam op de braderie waar ze (zelfgemaakte) producten kunnen verkopen of een leuke activiteit organiseren om de opbrengst nog verder te vergroten.” Het is nadrukkelijk géén wedstrijd, maar een continue wandelestafette waarbij teamleden elkaar afwisselen.

Teams kunnen zich opgeven via www.samenloopvoorhoop.nl/dalfsen. Wie gaat de uitdaging aan? Op dit moment zijn er al een aantal mooie acties bedacht door betrokkenen. Het laatste nieuws over de SamenLoop voor Hoop Dalfsen is te volgen via Facebook of de website.

Lees ook

Leerlingen De Polhaar lopen alternatieve wandeldriedaagse

DALFSEN – De oudervereniging van De Polhaar liet zich niet ontmoedigen door de afgelasting van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.