Home / studenten alfa college bereiden zich voor op finales skills heroes

studenten alfa college bereiden zich voor op finales skills heroes

Op een professioneel en indrukwekkend ingerichte wedstrijdvloer strijden de beste mbo-studenten tegen elkaar voor de felbegeerde titel ‘nationaal kampioen’ binnen hun vakgebied. Daarnaast is het een ontmoetingsplek voor werknemers uit het onderwijs. “Skills Heroes is natuurlijk een fantastische ervaring voor studenten, maar ook voor docenten. Het delen van kennis, meedoen aan workshops en het ondersteunen van de finalisten is voor mij heel belangrijk”, zegt Serry van de Graaf, docent ICT bij het Alfa-college. Naast Skills Heroes heeft het Alfa-college een finalist op het NK Refrigeration & Airconditioning.

Op 16 tot en met 18 maart vindt het evenement ‘Skills The Finals’ plaats in de RAI in Amsterdam. Vanuit het Alfa-college staan negen studenten op deze wedstrijdvloer. Dani van der Veen werd vorig jaar nationaal kampioen Bouwtimmeren en is dit jaar de titelverdediger. Elske Feenstra doet mee voor mbo-Verpleegkunde, Leonoor Slijfer en Jeremy van der Veen voor ICT-beheerder, Alex Smit en Niels Eden voor Bedrijfsadministrateur / Financieel Administratief Medewerker, Daphne Flik en Erja de Weerd voor Verkoper / Verkoopspecialist en Rubina Redd voor Verzorgende IG.

Improvisatie
Voor Rubina is improvisatie een grote drijfveer om mee te doen: “Tijdens de Skills Heroes-wedstrijden leer je te werken met onbekende situaties. Je kunt nooit overal op voorbereid zijn, zo gaat dat later ook niet. Het improviseren is tijdens de wedstrijden, maar ook later, heel belangrijk.” Een aantal Nederlandse kampioenen zal zich kunnen plaatsen voor de wereldkampioenschappen ‘Worldskills’, van 14 tot en met 19 oktober, in Abu Dhabi.

De nationale kampioenschappen Skills Heroes voor Sanitaire- en Verwarmingstechniek en Elektrotechnicus gebouwen vinden plaats op 11 en 12 mei. Noconi Jonkers en Erik Klingenberg vertegenwoordigen het Alfa-college. Op 28 tot en met 30 maart is het Nederlands kampioenschap Refrigeration & Airconditioning waarbij Alfa-student Dani Nieboer strijdt voor de titel. Dit evenement vindt plaats tijdens de Klimaatvakbeurs in Gorinchem.

Goed voor later
Mede door de vakwedstrijden van Skills Heroes zijn studenten intensief met hun vak bezig. Ze leren om onder druk te presteren en ontwikkelen hun talenten. Daarnaast staat het ontzettend goed op het CV en dit kan net het verschil betekenen wanneer er bijvoorbeeld uit verschillende kandidaten gekozen kan worden. Voor Berthe Bovenberg, docente Verpleegkunde op het Alfa-college, is de persoonlijke ontwikkeling die de studenten doormaken de belangrijkste reden om met haar team mee te doen: “Het is ontzettend leerzaam voor zowel de studenten als voor ons. Het meedoen is een eer en een uitdaging. Het vraagt om zelfvertrouwen en geloof in je eigen kunnen, alleen al omdat je over jezelf heenstapt en toegeeft dat je een kans maakt om te winnen”.

Ongeacht de uitkomst van de finales is het voor de studenten een onvergetelijke ervaring. “Ik verwacht dat het pittig wordt, maar wel een hele leuke ervaring die me altijd bij zal blijven”, aldus Rubina Redd.

Dani van der Veen en Rubina Redd studeren aan het Alfa-college in Hardenberg.

Lees ook

Joep Wennemars kwalificeert zich voor NK afstanden in Heerenveen

DALFSEN – Afgelopen zaterdag werd op IJsbaan De Schegge in Deventer de IJsselcup verreden. Dalfsenaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.