stamtafel dalfsen over hogere vliegroutes boven vechtdal

  Verschillende partijen stelden naar aanleiding van de ontstane onrust vragen aan de staatssecretaris. “We gaan de eerder gemaakte spelregels niet veranderen”, verzekerde Sharon Dijksma. “Vliegtuigen die straks over Overijssel naar Lelystad Airport vliegen, komen niet onder de 2 kilometer hoogte. Alleen bij hoge uitzondering zal dat gebeuren.” Die toezegging deed staatssecretaris Dijksma op 25 februari in de Tweede Kamer.

  “Kunnen wij vertrouwen op de toezegging van deze staatsecretaris?”, vragen de Vrienden van Dalfsen zich af. “En wat betekent trouwens ‘bij hoge uitzondering’?” De Vrienden van Dalfsen hebben de heren Jan Rooijakkers en Hadriaan van Nes bereid gevonden te informeren over deze kwestie en de ondernomen en te ondernemen acties.

  Hadriaan van Nes is verkeersvlieger van beroep en tevens prominent zweefvlieger en lid van de zweefvliegclub in Lemelerveld. Hij is initiatiefnemer van de actie, die sinds begin 2016 ook is opgepakt door Jan Rooijakkers, gemeenteraadslid voor D66 in Dalfsen. Beide heren zitten in de Kerngroep ‘Luchtruim Overijssel’, die de activiteiten coördineert.

  De Stamtafel van de Vrienden van Dalfsen vindt plaats op zondag 2 april. Vanaf 14.00 uur zijn leden, maar ook andere belangstellenden, van harte welkom in de Soosruimte van de Trefkoele+. Om 16.00 uur eindigt de Stamtafel. Je krijgt een kopje koffie aangeboden door de Vrienden van Dalfsen.

  Kijk voor meer informatie over de aanvliegroutes op www.hoogoverijssel.nl

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.