Home / schaatsvereniging stokvisdennen wint stedentoernooi

schaatsvereniging stokvisdennen wint stedentoernooi

Met 25 punten over zes onderdelen scoorde de club twee punten minder dan de nummers twee, De Nieuwe IJsbaan uit Apeldoorn en de Hengelose IJsclub. Door alle verschillende soorten, en vaak minder gangbare onderdelen, is dit toernooi een uitdaging om in goede banen te leiden, maar ook dit jaar lukte het de mensen van DSO uit Epe, Stokvisdennen uit Dalfsen en de Baancommissie Deventer om op tijd klaar te zijn voor de recreanten die nog een laatste keer kwamen schaatsen.

De deelnemers van veertien clubs uit Overijssel en Gelderland, van pupil tot master, coaches en publiek leken weer aan een mooie wedstrijd beleefd te hebben, met als afsluiting de prijsuitreiking in een overvol Schaatscafé. Het begon meteen goed voor Stokvisdennen met een tweede plaats op het onderdeel langebaan, 500 m. C-junior Stefan Westenbroek verbeterde hier weer een baanrecord van Kai Verbij en won bij de heren (38,61), zilver was er voor A-pupil Loek van Vilsteren.

Op de estafette helaas een diskwalificatie en dus een forse daling in het tussenklassement, maar daarna werd de weg omhoog weer ingezet met goud voor de junioren Ingmar Hof, Stijn Hulst en neo-senior Bart Hulst op de teamsprint. Goud ook voor Van Vilsteren op de massastart, zilver voor senior Elwin Hulsink en een tweede plaats op dit onderdeel. Na de vliegende ronde, 400 m met vliegende start, al op de derde plaats.

Op geen enkel onderdeel eindigde de rijder(s) uit Dalfsen en omstreken lager tot dan toe lager dan op een zesde plaats en zo was een tweede plaats op de afvalkoers voldoende om uiteindelijk de beker te pakken. Op dit laatste onderdeel, na het bestuderen van de finishfoto, zilver voor Hulsink en brons voor Erben Wennemars die met de laatst overgebleven vijf rijders de laatste ronde reden.

Eerder was neo-senior Chantal Hendriks al onder luid applaus van het publiek als achtste over de finish gekomen, wat dus betekende dat 34 deelnemers, voornamelijk mannen, al voor haar waren afgevallen. Een aantal schaatsers zal op andere banen nog een wedstrijd rijden, maar voor de meesten was dit een geslaagde afsluiting van het schaatsseizoen.

Lees ook

Vechtdal verbetert fietsnetwerk verder

REGIO – Gebruikers van de fietsknooppunten fietsen binnenkort langs nog mooiere routes in het Vechtdal. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.