rosalie meilink glorieuze spellingkampioen ommen

  Rosalie Meilink had 37 van de 45 gevraagde woorden goed, Giel kwam op 36 uit. Aanvankelijk leek het erop dat beide deelnemers evenveel goede antwoorden hadden, maar nadat de deskundige jury onder leiding van Ben Kruitbosch een tweede nakijkronde had uitgevoerd bleek dat Giel toch net een foutje meer gemaakt had.

  Vijftien kandidaten zwoegden in de muisstille Bibliotheek aan de Chevalleraustraat in Ommen op het dictee van dit jaar. Het grappige dictee over een goochelaar die uiteindelijk zichzelf laat verdwijnen was goed te doen, al waren er zeker de nodige instinkerdjes. BN’er was er één van, van applaudisseerde werd vaak de tweede s vergeten en ge-e-maild werd door vrijwel niemand goed geschreven. Schrijver van het dictee Ton van der Monde las zelf voor en deed dat op voortreffelijke wijze, alle deelnemers kregen ruim de tijd de woorden op te schrijven.

  De prijzen werden overhandigd door Barbra Arrindell van de Bibliotheek Ommen. Voor de winnaars waren er bloemen, een boekenbon en voor Rosalie Meilink de door de Bibliotheek Ommen beschikbaar gestelde wisselbeker. Voor alle deelnemers was er als herinnering een oorkonde. Het dictee is na lezen op de website van de Bibliotheek Ommen.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.