robin konterman wint regionale voorleeswedstrijd in ommen

  Robin las voor uit ‘Juffrouw Pots’ van Tosca Menten. Eva las uit ‘Omdat jij anders bent’van Maren Stoffels. Elf kandidaten, tien meisjes en één jongen, afkomstig uit Ommen, Dalfsen, Hardenberg en Twenterand, deden mee aan deze wedstrijd.

  Bovengenoemde voorlezers gaan door naar de provinciale ronde in het ZINiNtheater in Nijverdal die plaatsvindt op woensdag 12 april. De presentatie van de avond en de pauze-act waren in handen van goochelaar Jan Kosters.

  De jury bestond uit:
  – Hanneke Ardesch, coördinator Taalpunt Dalfsen en Hardenberg (voorzitter jury)
  – Erik van de Grampel, projectmanager gemeente Vlagtwedde en voormalig directeur bibliotheek Hardenberg
  – Bert Heideman, directeur Bibliotheek Twenterand en Bibliotheek Oldenzaal

  De voorzitter vertelde na afloop van elke voorlezer hoe hij of zij het gedaan had. Bij Robin vonden de juryleden haar heel ontspannen voorlezen, ze wist het fragment heel boeiend voor te lezen met de goede versnellingen. “Aan de glinstering in haar ogen kon je zien dat ze er plezier in had”, aldus de jury. Eva hield het spannend en bracht het verhaal met de juist emotie, waardoor het publiek ook doodstil naar haar luisterde.

  De winnaar(s) kregen een boekenbon, bloemen en een oorkonde. Alle deelnemers kregen een bibliotheekbeker met snoep en zij ontvangen na verloop van tijd de dvd van de avond, gemaakt door Regina Weenink uit Vriezenveen.

  Meer foto's