raadscommissie vindt verharding evenemententerrein erg duur

  Vooral CDA-woordvoerder Theo Logtenberg had zijn bedenkingen bij het plan, dat een investering vergt van 81.000 euro. Een groot gedeelte van dat bedrag wordt gebruikt voor het aanbrengen van grasbetonstenen op de natte plekken en de stabilisatie van de ondergrond voor de verharding. Daarnaast wordt er voorzien in een hellingbaan en verlichting, waardoor het terrein beter toegankelijk wordt voor minder-validen. Ten slotte worden ook kabels en leidingen naar het buitendijkse terrein in de dijk weggewerkt.

  Met die laatste punten kon Logtenberg wel instemmen, maar hij had vooral moeite met de verharding van de aanvoerroute voor groot transport. Hij zei verrast te zijn door de hoge kosten. “Wij willen wel onze verantwoordelijkheid nemen ten opzichte van de exploitanten, maar deze oplossing gaat wel heel erg veel geld kosten in relatie tot het beperkte gebruik van het terrein. Onze hoop was gevestigd op de kunststof honingraatmatten, maar kennelijk kunnen die niet worden toegepast. Het gebruik van betonklinkers op gestabiliseerd zand geeft ons nog niet bepaald een Eureka-gevoel. Het zijn hoge kosten voor een weinig toekomstgerichte oplossing”, aldus Logtenberg, die wethouder Klaas Agricola vroeg om eens te kijken naar een alternatief, namelijk het gebruik van rijplaten. “Wij willen wel investeren, maar niet in een in dit geval letterlijk bodemloze put.”

  Een ander punt waar Logtenberg zich aan stoorde, is dat de gebruikers van het terrein in Dalfsen niets betalen, maar in andere kernen wel. Door als gemeente te investeren in verharding, hoeven de gebruikers van het terrein in Dalfsen in het vervolg geen rijplaten meer te huren. “Wij nemen zo de kosten over van de gebruikers. Die logica kunnen wij niet helemaal volgen, afgezet tegen wat er in de andere dorpen moet worden betaald. Hoe zit het met de kostendekkendheid van gemeentelijke services? Geldt dat niet voor het dorp Dalfsen?”

  Inge Snijder (Gemeentebelangen) stelde vast dat de raad zelf om verbetervoorstellen heeft gevraagd. “We kiezen voor een structurele oplossing”, zei ze. Daarmee schaarde ze zich achter het voorstel van de wethouder. Anne Nijburg (ChristenUnie), Jan Rooijakkers (D66), Leander Broere (PvdA) en Gerrit Jan Veldhuis (VVD) steunden Logtenberg in zijn verzoek om goedkopere alternatieven voor de verharding te onderzoeken, zoals het gebruik van rijplaten. Wethouder Agricola zei dat hij zijn best zou doen om nog voor de raadsvergadering van 27 maart de gevraagde informatie boven water te krijgen.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.