raadscommissie dalfsen blij met inventarisatie voorzieningen

  “Erg gedetailleerd en erg compleet”, aldus Johan Wiltvank (PvdA), die erg benieuwd was naar het vervolg. Jan Uitslag (CDA) noemde het indrukwekkend hoe rijk de gemeente is aan voorzieningen. Wel drong hij erop aan om aan de inwoners te vragen of er nog voorzieningen ontbreken. Dat zou volgens hem ook kunnen helpen om de lijst up-to-date te houden. Ook Evert-Jan Hof (Gemeentebelangen) vond het belangrijk om de lijst actueel te houden. “Ga er nog een keer met de stofkam doorheen”, gaf hij daarnaast als advies. Hof stelde voor om de lijst naar de verenigingen voor plaatselijk belang te sturen.

  Gerrit Jan Veldhuis (VVD) vroeg zich af waarom het buitengebied als een apart gebied wordt beschouwd en niet is toegerekend aan één kern. Anne Nijburg (ChristenUnie) sprak van een degelijk stukje werk. Wel was hij benieuwd of het overeenkomt met wat de bewoners aan voorzieningen wensen.

  De lijst bevat alle voorzieningen die er per kern beschikbaar zijn, variërend van buitenschoolse opvang tot hondentoiletten en van multifunctionele centra tot tankstations, maar ook zijn alle verenigingen en stichtingen erin opgenomen. Het voorzieningenniveau is een indicatie voor de leefbaarheid en daarmee de aantrekkingskracht van een kern. De inventarisatie kan dienen als basisdocument voor onder meer de omgevingsvisie in het kader van de nieuwe Omgevingswet en de mogelijke differentiatie van grondprijzen, waarover de gemeenteraad al eens heeft gesproken.

  Wethouder Maurits von Martels was blij met de positieve reacties en concludeerde net als de raadscommissie dat de gemeente heel rijk is aan voorzieningen. Hij zegde toe de lijst voor te leggen aan de verenigingen voor plaatselijk belang voor aanvullingen en verbeteringen. 

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.