Home / quiz tekstkoerier zo verdiende men brood

quiz tekstkoerier zo verdiende men brood

“Met veel plezier speur ik naar bijzondere plaatjes, leuke weetjes en feitjes over allerlei onderwerpen, waarover ik graag  quizzen schrijf en online bezorg met de digitale postkoets.  Ik heb hierbij een grote voorliefde  voor nostalgische afbeeldingen en foto’s.

De eerste quizzen hebben als thema ‘Zo verdiende men het dagelijks brood’, waarin (verdwenen) ambachten centraal staan. Zo lang de mensheid bestaat heeft men gewerkt voor het dagelijks brood.

Veel is er veranderd, geautomatiseerd en veel ambachten en beroepen zijn verdwenen, maar wat onveranderd is gebleven: de dagelijkse arbeid om het dagelijks brood te verdienen. Graag wil ik jullie meenemen op mijn ontdekkingsreis door de digitale schatkamer, en bijzondere info en afbeeldingen delen met jullie.

Ook vind ik het leuk om jullie interactief te betrekken, door jullie uit te nodigen om te reageren en de eerste quizvragen te beantwoorden.

De komende tijd zullen allerlei onderwerpen en thema’s de revue passeren. Welke onderwerpen dit zijn, is nog een verrassing! Veel plezier gewenst.  Meer informatie over de quizzen en TekstKoerier Miny Vroegindewey vind je op http://tekstkoerier.jouwweb.nl en https://twitter.com/Tekstkoerier 

Quiz 1

1. Wie herinnert zich de melkboer nog? Bestaat dit beroep nog?

2. Welk beroep heeft de man op foto 2 en bestaat dit beroep nog?

3. Wat wordt bedoeld met de uitdrukking ‘De boer moet weten wat de boter kost’?

A. De boter is duur.
B.  De verkoper kent zijn prijs.
C.  Het leven is duur en men moet zuinig zijn.     

Met veel plezier speur ik naar bijzondere plaatjes, leuke weetjes en feitjes over allerlei onderwerpen, waarover ik graag  quizzen schrijf en online bezorg met de digitale postkoets.  Ik heb hierbij een grote voorliefde  voor nostalgische afbeeldingen en foto’s.

De eerste quizzen hebben als thema ‘Zo verdiende men het dagelijks brood’, waarin (verdwenen) ambachten centraal staan.                                                      Zo lang de mensheid bestaat heeft men gewerkt voor het dagelijks brood.          Veel is er veranderd, geautomatiseerd en veel ambachten en beroepen zijn verdwenen, maar wat onveranderd is gebleven: de dagelijkse arbeid om het dagelijks brood te verdienen.                                                                                             Graag wil ik jullie meenemen op mijn ontdekkingsreis door de digitale schatkamer, en bijzondere info en afbeeldingen delen met jullie.                                                 Ook vind ik het leuk om jullie interactief te betrekken, door jullie uit te nodigen om te reageren en de eerste quizvragen te beantwoorden.                                        De komende tijd zullen allerlei onderwerpen en thema’s de revue passeren. Welke onderwerpen dit zijn, is nog een verrassing!                                                   Veel plezier gewenst.                                                                                                  Quizzen en TekstKoerier Miny Vroegindewey                                                        http://tekstkoerier.jouwweb.nl/

https://twitter.com/Tekstkoerier   

Lees ook

Yves Heskamp beoogde hoofdtrainer van FC Ommen

NIEUWLEUSEN/OMMEN – Komend seizoen is Yves Heskamp hoofdtrainer bij een voetbalclub in Ommen. Of hij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.