ploegleider hans reints uit dalfsen kijkt uit naar ster van zwolle

  Als het aan Dalfsenaar Hans Reints, ploegleider van de Zwolse wielervereniging Hanzerenners, ligt spelen zijn renners zaterdag  een rol van betekenis in de 57e editie van De Ster van Zwolle.  “Hoewel het een thuiswedstrijd voor ons is en het parcours goed bekend is bij onze renners, denk ik toch niet dat wij een winnaar in de ploeg hebben.

  Onze ploeg bestaat uit veertien renners waaruit ik er acht ga selecteren. En reken maar dat die acht ‘gemotiveerd tot op het bot’ zijn voor deze editie van de Craft Ster van Zwolle.

  Ons doel is om zoveel mogelijk Hanzerenners de wedstrijd uit te laten rijden.” Dalfsenaar Reints (51), in het Westen van het land geboren, heeft daar zelf ook gekoerst. Hij woont nu al weer ruim 16 jaar in Dalfsen. De Ster van Zwolle heeft hij zelf nooit gereden. ‘Ik was zeer gemotiveerd en mede doordat mijn zoon ook koerste bleef ik bij de wielersport betrokken. Na het behalen van de benodigde licenties ben ik ploegleider geworden, eerst vier jaar bij de junioren en nu alweer ruim drie jaar bij de amateur elite van de Hanzerenners ploeg.”

  De Craft Ster van Zwolle is de seizoen opener, daar wordt maandenlang door de renners naar toegeleefd. ‘Ik denk dat er geen wedstrijd in Nederland is waar zoveel over gesproken wordt door de renners. Iedereen wil klaar zijn voor de beeldbepalende Craft Ster van Zwolle”, vervolgt Reints. ”Dat geldt uiteraard ook voor de Hanzerenners. Wij zijn een clubteam, hebben geen groot budget en kunnen niet zoals veel andere ploegen op trainingsstage naar Majorca of iets degelijks. Wij trainen driemaal per week met de ploeg, onder andere op de Marslanden in Zwolle, waar ook verlichting is. Maar de meeste renners zitten wel dagelijks op de fiets.

  De Ster van Zwolle (165 kilometer) start om 12.00 uur in Zwolle en met een gemiddelde van circa 45 kilometer per uur wordt de finish, wederom in Zwolle, verwacht om circa 16.15 uur. De doorkomst in Dalfsen zal zijn om circa 14.00 uur en in Ommen om 14.20 uur. Als gevolg van deelname aan de Topcompetitie en de daaraan gekoppelde zendtijd op Eurosport 1 is ’de Ster’ dit jaar, in tegenstelling tot voorgaande jaren, nationaal.

  De organiserende Stichting Sport Evenementen overweegt wel om de openingsklassieker weer op de internationale kalender te zetten.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.