Home / ozc is mild voor quick 20

ozc is mild voor quick 20

Door Willem Lampe

Voor de hekkensluiter uit Oldenzaal was er geen spat eer te behalen op Westbroek. De Tukkers komen simpelweg kwaliteit te kort hebben niets in de tweede klasse te zoeken. Het seizoen is een martelgang van de ene zeperd na de andere en met slechts drie punten op het conto, uit evenzoveel remise staat de formatie van Peter Nuchelmans in 2H stijf onderaan.

Bij OZC snakte Pascal Weteringe naar de eerste overwinning onder zijn bewind. Zijn gebeden werden verhoord. De onlangs ingestapte oefenmeester werd op zijn wenken bediend. Op zich was het een wonder dat de rust aanbrak met 0-0. Een stortvloed aan kansen, maar geen klinkende munt. Daar was doelman Laurens Ensink zeker debet aan. Pas na de thee moest de dappere doelwachter zich gewonnen geven en was Niel Koggel het middelpunt van de festiviteiten. Het bal was geopend.

Eenrichtingverkeer naar Ensink, die lang erger voorkwam. Te lang naar de zin van elftalleider Gerrit Makkinga. Het rampscenario van een verdwaalde tegengoal bleef door zijn hersenpan spoken. Daar was geen sprake van. De bezoekers uit Oldenzaal doken nauwelijks op voor de kist van Mark Bennemeer, die in de enkele keer dat hij handelend moest optreden aantoonde dat hij geen vliegen stond te vangen in het doel en niet van plan was de nul te laten glippen.

Bij 2-0 is het klaar was de opinie onder de kenners langs de lijn. Die kwam een kwartier voor tijd vanuit een driehoekje tussen Koggel, Rik Jan de Groot en Frank Jansen, die de trekker mocht overhalen. “Rik Jan heeft de knollen op”, constateerde clubicoon Henk Boeve, kijkend naar de trekkenbenende spits. Die kwam tot leven nadat de Derby Star in zijn voeten rolde. Een man voorbij, oeps door de beentjes, nog een het bos in en met een simpele voetbeweging kon Ensink voor de derde keer plukken. En de handjes op elkaar vanaf de zijlijn. De vierde en laatste punch in dit eenzijdige duel kwam van Floris Buitenhuis.

Door de winst verschaft OZC zich lucht en neemt afstand van de fatale posities. Rechterrijtje 2H: WVF 19-25, Den Ham 19-23, OZC 19-21, Hellendoorn 19-20, Be Quick ’28 19-18, ZAC 19-15 en Quick ’20 19-3.

Lees ook

Sportclub Lemele laat rode lantaarn achter in Rijssen

RIJSSEN – Op de Koerbelt in Rijssen mocht sportclub Lemele de nare afdronk van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.