ovc 21 vereffent openstaande rekening met havelte

  Door Willem Lampe

  Havelte, dat als basis een even paradijselijk als smetteloos wit tenue heeft, presenteerde zich in een pikzwarte outfit, waardoor je bijna geneigd bent je deelneming te betuigen, met de begeleidende vraag, ‘heeft u de overledene goed gekend?’ Hoe dan ook, een zwarte middag stond de sympathieke coach Henk van Klinken en zijn mannen zeker te wachten. Gelukkig alleen in sportief opzicht.

  De thuisclub begon voortvarend en al vlot flitste het elektronische scorebord van 0-0 naar 1-0. Damon Nouri danste de vijandelijke zestien in, gaf voor op Sander Biemans, die simpel binnenkantje voet doelman Geurts de gang naar het net liet maken.

  Zo, lekker begin of niet? Nog maar eentje dan? Helaas, na de flitsende opening zakte OVC ’21 weg en liet Havelte zien dat het niet naar Westbroek was gekomen om als slachtvee te dienen. Steeds vaker dook de winnaar van de eerste periode op voor het doel van Daan Zwinselman. Die was niet van plan de nul uit handen te geven. “Dat moet na rust wel anders”, zag oud-eerste elftalspeler Erik Logtenberg. Hij was er, en velen met hem, niet gerust op.

  De vrees was ongegrond. In nog geen tien minuten na de hervatting werd de zege veilig gesteld. Nauwelijks op gang schoot eerst Koen Daman vanaf een onmogelijk hoek raak en even daarna zag vader Logtenberg zijn nazaat Olaf 3-0 maken. De bril vloog Logtenberg senior bijna van trots van de neus. Terecht. Junior, die van buitenspeler door Kats is omgeturnd tot offensief ingestelde vleugelverdediger, ontfutselde Jelle de Roo de bal, rukte enkele meters op en schoot gortdroog binnen. Daarmee beloonde de back zijn goede spel met een goal en kon Kats rustig gaan zitten, iets wat overigens de immer fel meelevende coach nooit zal overkomen.

  Ongerust hoefde hij echter niet te zijn. Havelte boog het hoofd en drong nauwelijks meer aan. Het laatste halve uur had schriftelijk afgedaan kunnen worden. 3-0, niets op af te dingen. OVC ’21 blijft in het spoor van koploper USV, dat een benauwde 1-0 zege boekte op degradatiekandidaat Hoogersmilde.

  Linkerrijtje 4E:
  USV 17-40
  OVC ’21 18-39
  Wacker 18-37
  Steenwijkerwold 18-34
  Pesse 18-31
  Havelte 18-28
  Veno 17-27

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.