Home / ovc 21 is klaar voor de clash tegen usv

ovc 21 is klaar voor de clash tegen usv

Door Willem Lampe 

De op een na oudste club van Drenthe, gesticht in 1898, kort na Achilles ’94 uit Assen, kent problemen. Wegblijven van de onderste twee plaatsen en directe degradatie voorkomen is de eerste zorg en dan via de herkansing maar zien of er nog een seizoen vierde klasse bij aan geplakt kan worden. Deze optie lijkt vooralsnog het hoogst haalbare.

De enige opdracht voor de bezoekers uit Ommen luidde: winnen! Dat gebeurde met duidelijke cijfers. Na een stroeve eerste helft, met een minimale voorspong, liep OVC ’21 uit naar een ruime 0-5.

In de rust moest ik even wat rechtzetten”, analyseerde Kats na afloop. “We stonden niet goed. Na de 2-0 was het een gelopen koers.”

Bij de formatie uit Ommen liep het in de overgang van Drenthe naar Friesland aanvankelijk stroef. OVC ’21 begon voortvarend. Kay van ’t Zand raakte de paal en Tyron Schokker de lat. Zou de man met de mooiste achternaam van de vierde klasse, Mark Bethlehem weer een engeltje op de lat hebben, net als op Westbroek in die voor OVC ’21 dramatisch verlopen ramppartij (1-2)? Het leek er wel op, nadat Damon Nouri à la Alberto Tombo door de vijandelijke defensie slalomde. Zijn inzet verdween millimeters langs de voor Bethlehem goede kant van de paal. Slechts op een fonkeling van aanvoerder Koen Daman, met de rust in aantocht, had de sluitpost uit Wilhelminaoord geen pasklaar antwoord. Met een fraaie krul werd het gebied achter Bethlehem ontheiligd. De thuisclub compenseerde het kwaliteitsverschil met tomeloze energie, wat moet je, voetbal is geen hogere wiskunde, strijden kun je altijd, maar na de 0-2 kort na rust knakte er wat. Tyron Schokker deukte het bestaansrecht van Old Forward als vierdeklasser verder in. Nouri’s laatste actie was pure kunst. Na langs drie opponenten te zijn gedarteld, restte Bethlehem niets anders dan een trieste gang naar het net. Olaf Logtenberg mocht met een doffe dreun nog een goaltje meepikken, waarna de thuisclub zo in de war was dat Sebastiaan Volkers de gasten uit het Vechtdal onbedoeld aan de afsluitende goal hielp.

Zondag staat op Westbroek de kraker tegen USV op het programma. Uitdager OVC ’21 moet winnen om de titelkansen intact te houden.

Linkerrijtje 4E: USV 18-43, OVC ’21 19-42, Wacker 19-40, Steenwijkerwold 19-34, Pesse 18-31, Veno 18-30 en Havelte 19-28.

Lees ook

Sportclub Lemele laat rode lantaarn achter in Rijssen

RIJSSEN – Op de Koerbelt in Rijssen mocht sportclub Lemele de nare afdronk van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.