Home / ontbrekende doellijntechnologie nekt ovc 21

ontbrekende doellijntechnologie nekt ovc 21

2-2 dus, maar o, o, o, als doellijntechnologie zijn intrede had gedaan in klasse 4E van het zondagvoetbal. In het zicht van de haven sloeg een inzet van Nick Zandman via de deklat over de lijn. Of was het op de lijn? Of toch voor de lijn? Hoe dan ook scheidsrechter Kats (geen familie) kon het niet waarnemen en van ‘clubgrens’ Wever hoef je geen medewerking te verwachten.

Trainer Gerrie Schouwenaar gaf na afloop toe dat de bal de fatale streep was gepasseerd, maar daar koop je helemaal niets voor. De uitdager van USV verloor terrein in de kampioensrace in een slechte wedstrijd van beide kanten. Dat kun je overigens de veldacteurs nauwelijks kwalijk nemen. De krachtmeting werd afgewerkt op een steppe, waar elke herder met een beetje verantwoordelijkheidsbesef zijn kudde niet op laat grazen.

“We hadden het lang in eigen beheer”, verklaarde Daan van Luik, sinds jaar en dag het sportieve boegbeeld van v.v. Steenwijkerwold. “Sinds de gemeente er verantwoordelijk voor is, is het huilen met de pet op.”

De 1-0 na een paar minuten spelen was illustratief. Hobbel, hobbel, stuiter, oeps misverstand en dankjewel zegt Christian de Lange. Het eerste werk voor Daan Zwinselman was de bal uit de touwen plukken. Toch werd gaandeweg duidelijk dat de ploeg van Nico Kats voetballend meer in de mars had dan de thuisclub. Wilko Vroege kreeg maar geen vat op Damon Nouri en het was niet verwonderlijk dat juist deze aalgladde aanvaller de 1-1 van het scorebord liet flitsen.

Toen even later Sander Biemans een vrije trap over de grabbelende Gerwin Bosscha krulde had het er de schijn van dat het klaar was. Maar schijn bedriegt. De bezoekers uit Ommen weigerden afstand te nemen en dat kwam Kats en de zijnen duur te staan. Rik Weijs is een jong ventje die aan de vooravond staat van zijn tweede kruisje en gezegend is met kruit in zijn rechter. Daan Zwinselman had geen antwoord op zijn uithaal. 2-2, met nog een kwartiertje voor de boeg.

Even later het moment waar iedereen na afloop over sprak. Nick Zandman veert juichend op. Goal toch? Ja zeker weten! Of niet? Waar is de doellijntechnologie als je het nodig hebt? Arbiter Kats kon het niet zien. Even later ziet de referee wel het vlagsignaal van Wever, als invaller Stefan Herbrink de bal bijkans door het nylon ramt. Buitenspel. Mooie goal, helaas niet geldig. Nee, het zat niet mee in ’t Wold. Balen, zeker gezien de uitslagen van de concurrentie. Pfff, soms zit het mee, af en toe verschrikkelijk tegen…

Linkerrijtje 4E: USV 16-37, Wacker 17-37, OVC ’21 17-36, Steenwijkerwold 17-31, Pesse 16-30, Havelte 17-28 en Veno 16-26. 

Lees ook

Raad & Recht biedt gratis hulp bij jaarlijkse belastingaangifte

(Advertorial) OMMEN – Het Belastingteam van Raad en Recht biedt ook dit jaar weer gratis …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.