ons drinkwater raakt vergiftigd maar we doen niks

  Overheden verbieden steeds meer landbouwgif. Voor 1 januari 2018 staat er weer een grote maatregel op stapel. Dan pas, want je moet de boer wel een overgangstijd gunnen, is de redenatie. Iets langer met gif leven is het alternatief… Vanaf 1 januari worden gifgebruikers ook verplicht dat onafhankelijken mee mogen kijken in hun onderzoeksrapporten waarin ze beweren dat hun gif geen gif is. Milieu-organisaties verwachten dat dat veel leugens aan het licht gaat brengen.

  Bij ’t Natuurlijk Huus beginnen we altijd bij de basis te denken. In het geval van gif is dat nadenken over ‘geen gif’. En ook: begin bij jezelf.

  Je kunt wel denken dat ‘ze’ het water dat jij in het riool doet ‘toch wel weer schoonmaken’, maar die tijd is echt voorbij. Grondwater is vergiftigd. Schoon maken wordt steeds meer een hels karwei. Loop daarom bij jezelf het toilet, de badkamer en het aanrechtkastje eens langs en vraag je bij alles af of het eventueel schadelijk kan zijn voor het milieu. Schrik niet: dat geldt voor bijna alles wat je gebruikt. Tenzij je al over bent op biologische was- en afwasmiddelen, schoonmaakspul en deodorant.

  Onze gedachte: als je aan het water dat je gebruikt alleen maar biologische middelen toevoegt, kun je het voor reiniging gewoon op de oppervlakte lozen en komt het schoon aan in het grondwater.

  Je hebt ook heel lekker ruikende deodorant met alleen maar biologische materialen. Het verbaast ons dat we de reguliere deo allemaal massaal onder de oksels spuiten, een makkelijker plek om ons vatenstelsel binnen te komen is er niet… Maar als je het dan toch gebruikt, koop biologische deo.

  Het staat allemaal gewoon in de schappen van de supermarkt.

  In ’t Natuurlijk Huus vinden we het leuk na te denken over nog een stapje verder: niet gebruiken. Kantoorgebouwen – veel huizen trouwens ook – hebben geen damp open muren. Het binnenklimaat is er niet op orde. Daar ga je stinkend van zweten. Heb je damp open muren en dus een prettig binnenklimaat, dan kun je je shirt gerust drie dagen aan, zonder dat het gaat ‘ruiken’. En als je niet ‘ruikt’, hoef je ook geen deo.

  Tot slot nog dit experiment: de man des huizes in ’t Natuurlijk Huus schoor jaren zijn hoofd kaal. Hij had van dat dunne haar, dat zat alleen maar in model met een heleboel gel. Op enig moment heeft hij het toch weer laten groeien, maar ging niet weer aan de shampoo. Gewoon alleen maar wassen met water. En wat denk je? Het inmiddels lange haar zit prima in model. Shampoo, hebben we het eigenlijk wel nodig?

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.