onderzoek naar vitaliteit verblijfsrecreatie in het vechtdal

  Ondernemers die actief zijn in de verblijfsrecreatie kunnen een bijdrage leveren. De resultaten van het onderzoek vormen een belangrijke bouwsteen voor een blijvend gezonde en vitale verblijfsrecreatie in het Vechtdal.

  Het toerisme in het Vechtdal staat volop in de aandacht. Recent wonnen maar liefst vijf bedrijven in het Vechtdal prestigieuze prijzen. Zo gingen de titels ‘beste gezinscamping van Europa’ en ‘beste natuurcamping van Nederland’ naar bedrijven in het Vechtdal. En het Vechtdal is onlangs uitgeroepen tot het beste uitstapje van Nederland door ‘De beste van Nederland’. Dat is goed nieuws voor de regio. Tegelijkertijd zijn er aandachtspunten om te zorgen dat het Vechtdal ook in de toekomst voorop blijft lopen.

  Onderzoek Vitaliteit
  In het Vechtdal zijn honderden bungalowparken, (mini)campings, groepsaccommodaties, hotels en bed & breakfasts gevestigd. In het onderzoek naar de vitaliteit van de verblijfsrecreatie wordt gekeken in hoeverre dit aanbod aansluit op de vraag van de toerist. Daarbij kijken de onderzoekers onder meer naar feiten en cijfers, zoals bezettingsgraden.

  Het onderzoek richt zich ook op de diversiteit en kwaliteit van het aanbod en in hoeverre die past bij de verschillende doelgroepen die de regio bezoeken. Het onderzoek wordt in opdracht van de samenwerkende gemeenten in het Vechtdal uitgevoerd door het Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd. Marketing Oost, brancheorganisaties RECRON en Koninklijke Horeca Nederland zijn intensief bij het onderzoek betrokken.

  Betrokkenheid ondernemers
  Voor een goed beeld van de vitaliteit van de verblijfsrecreatieve sector is de inbreng van de ondernemers in de verblijfsrecreatie cruciaal. Daarom kunnen zij actief deelnemen aan het onderzoek door een vragenlijst in te vullen. Hiervoor ontvangen de ondernemers in de sector een uitnodiging. Daarnaast wordt een aantal bedrijven bezocht. Met een veertigtal ondernemers worden verdiepende interviews gehouden. Het onderzoek is inmiddels gestart en wordt naar verwachting in juli afgerond.

  De uitkomsten worden aan de ondernemers gepresenteerd tijdens een bijeenkomst. Dan wordt ook samen met de sector gesproken over concrete vervolgacties waarmee de ondernemers samen kunnen werken aan een toekomstbestendige en duurzame verblijfsrecreatieve sector.

  Gastvrij Overijssel
  Het onderzoek is onderdeel van het programma Gastvrij Overijssel. Binnen dit programma hebben de branche-, marketing- en natuurorganisaties hun krachten gebundeld om zo de vrijetijdssector integraal te benaderen. Deze werkwijze is uniek in Nederland.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.