ommen zoekt kandidaten voor cultuurprijs

  De Cultuurprijs is een prijs die is ingesteld door de gemeente Ommen in samenwerking met het Cultuurplatform Ommen (CPO). Tijdens de eerste editie van de Cultuurprijs, werd Stichting Bostheater Ommen verkozen tot winnaar. In 2016 ging Stichting Vechtdalkunsten met de prijs naar huis.

  Kandidaten
  Voor de opvolging is de gemeente Ommen op zoek naar nieuwe kandidaten. Het kan gaan om individuele kunstenaars, gezelschappen, verenigingen of stichtingen. Dit kan dan betrekking hebben op bijvoorbeeld toneel, journalistiek, poëzie, dans, muziek, schilder-, beeldhouw-, teken- en grafische kunst, industriële vormgeving, keramische- en edelsmidkunst of fotografie.

  Iedereen uit Ommen mag personen of organisaties uit Ommen aandragen. Dat kan door een e-mail met motivatie te sturen naar: cultuurprijs@ommen.nl. Aanmelden kan tot en met 3 april.

  Stemmen
  Uit de aangedragen kandidaten selecteert een jury drie genomineerden. Alle inwoners van Ommen kunnen vervolgens een stem uitbrengen op één van de genomineerden. Bij het bepalen van de winnaar tellen de stemmen van inwoners en de stem van de jury even zwaar mee. De prijs wordt uitgereikt in de Week van de Amateurkunst (27 mei t/m 4 juni).

  Prijs
  Naast de eeuwige roem ontvangt de winnaar van de Cultuurprijs een geldprijs. De winnaar mag ook een jaar lang het logovan de Cultuurprijs gebruiken in zijn of haar uitingen.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.