Home / officiele opening ambachtelijke vechtdal brouwerij dalfsen

officiele opening ambachtelijke vechtdal brouwerij dalfsen

De Vechtdal Brouwerij heeft sinds oktober een eigen plek in Dalfsen in de oude gymzaal aan de Molendijk 11. Vanaf 2014 tot eind vorig jaar werden de karaktervolle Vechtdalbieren, zoals Vechtdal Blond, Jan van Dalfsen, Dalfs Blauw, Midwinterhoorn, Dame van Dalfsen en Bleke Alie, gebrouwen bij Admiraal Brouwerij in Oudkerk. Etiketteren en verpakken vond in Dalfsen plaats bij Leer Werk Centrum Vechtdal.

De grote wens van het bestuur van de Stichting was het bier in Dalfsen zelf te brouwen. Die mogelijkheid ontstond aan de Molendijk. Het bestuur is erg trots op het eigen onderkomen. Met twee ketels en vijf gisttanks van 650 liter is het mogelijk om meerdere types bieren tegelijk in productie te hebben. Daarnaast beschikt de Brouwerij over een handmatige vulmachine en een etiketteermachine.

De Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij is een zorgbrouwerij, een brouwerij die dagbesteding geeft aan (jong) volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit is ook de reden dat de brouwerij is ondergebracht in een stichting. De stichting werkt samen met de Stichting Philadelphia Leer Werk Centrum Vechtdal. Iedere vrijdag helpen gemiddeld 8 medewerkers onder begeleiding in de brouwerij. Ze bottelen bier, zorgen dat de flesjes van de juiste bieretiketten worden voorzien en doen verder hand- en spandiensten.

De brouwerij heeft in alle opzichten binding met Dalfsen. Zo zijn kunstenares Heleen Goutbeek en ontwerpster Annemarie van der Kolk uit Dalfsen verantwoordelijk voor het ontwerp van de etiketten. De etiketten stralen een unieke en verfijnde sfeer uit en bevatten herkenbare elementen uit het Vechtdal. De etiketten worden gedrukt bij Drukkerij Eshuis in Dalfsen.

Open Huis
Zaterdag 18 maart opent de brouwerij van 10.00 tot 16.00 uur haar deuren voor het publiek. Jong en oud is van harte welkom. De brouwerij is voor deze gelegenheid sfeervol ingericht. Naast de bezichtiging van de brouwerij zijn er kraampjes met streekproducten, kan van een hamburger van Vechtdalrunderen worden genoten en is er livemuziek. Voor de kleintjes is er een springkussen.

Voorafgaand aan de openingshandeling vindt om 14.30 uur voor genodigden een bijeenkomst plaats in Theater De Stoomfabriek.

Lees ook

Trainersduo bij USV

NIEUWLEUSEN – Voetbalvereniging USV uit Nieuwleusen maakte op de online nieuwjaarsreceptie de opvolgers van trainer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.