nieuwleusen decor voor strijd om finaleplek nk metselen

  De voorronde in Nieuwleusen is de zesde van de negen voorronden van het NK Metselen 2017. De twaalf beste metselleerlingen nemen deel aan de landelijke finale in Goes op 29 tot en met 31 maart en gaan de strijd met elkaar aan om De Zilveren Troffel. Met het NK metselen promoot de Nederlandse baksteenindustrie al 65 jaar ononderbroken het metselvak en bevordert de kwaliteit van het metselonderwijs.

  De zesde voorronde start op 6 maart a.s. om 09.00 uur, op De Grift 12 te Nieuwleusen. Tijdens dit tweedaagse metselevenement tonen jonge metseltalenten hun kwaliteiten door een vaststaand ontwerp te metselen.

  Voorronden en finale
  Regionale voorronden zijn, na Heerhugowaard, Oosterbeek, Utrecht, Sappemeer, Leeuwarden en Nieuwleusen, ook in Veldhoven, Nunspeet en Breda. Alle voorronden worden gecombineerd met Open Dagen van de betreffende Bouwopleidingsbedrijven.

  De twaalf beste deelnemers uit de regionale voorronde gaan de strijd met elkaar aan tijdens een driedaags metselevenement in Goes. Deze finale wordt door KNB georganiseerd in nauwe samenwerking met het opleidingsinstituut Bouwmensen Zuid-West te Goes. Op vrijdagmiddag 31 maart a.s. wordt de belangrijke prijs uitgereikt aan de landelijke winnaar van het NK Metselen 2017: De Zilveren Troffel.

  NK Metselen
  Maar liefst 65 jaar na het eerste NK Metselen is de Nederlandse baksteenindustrie nog steeds vol enthousiasme bezig om jongeren te interesseren voor het metselvak. Dit blijft belangrijk door een moeizame instroom van jong talent bij bouwopleidingen. De georganiseerde Nederlandse baksteenindustrie werkt daartoe via branchekoepel KNB intensief samen met onderwijsinstituten op VMBO- en MBO-niveau. Daarnaast zijn de koepels voor de algemene bouw en de gespecialiseerde aannemerij ook verbonden aan de samenwerking. Met de wedstrijden wordt beoogd de instroom naar de metselopleidingen te stimuleren en de kwaliteit van het vakmanschap te bevorderen.

   

  Meer informatie en bezoek

  Meer informatie over de wedstrijdlocaties, het verloop van de wedstrijden en over de deelnemers is te vinden op www.metselwedstrijden.nl. Bezoekers aan de regionale voorronden van het NK Metselen zijn meer dan welkom op beide wedstrijddagen.

   

  KNB

  De 65e editie van het Metselkampioenschap wordt georganiseerd door de Vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB). KNB behartigt de belangen van nationale en internationale fabrikanten van gebakken kleiproducten voor de bouw: metsel- en straatbaksteen, keramische binnenmuursteen, dakpannen, wand-en vloertegels en raamdorpels. De sector biedt werkgelegenheid aan ca. 2.500 personen en realiseert jaarlijks een omzet van ca. 500 miljoen euro (2016).

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.