nieuw kraanwatertappunt in nieuwleusen feestelijk geopend

  Iedereen kan nu onbeperkt kraanwater tappen bij het nieuwe tappunt. Vitens beoordeelde de foto van de Nieuwleuser dames als een van de winnende foto’s.

  De gemeente Dalfsen is blij met het tappunt. “Kraanwater is gezond en duurzaam. Dankzij het nieuwe tappunt kunnen wandelaars, fietsers en sporters hun dorst lessen met water van Vitens”, aldus wethouder Klaas Agricola. De gemeente Dalfsen draagt zelf als kraanwatergemeente het gebruik van drinkwater al langer uit, door bijvoorbeeld zelf ook kraanwater te schenken bij gelegenheden in het gemeentehuis.

  Agricola is blij met de gekozen locatie: “Het nieuwe tappunt is geplaatst op een centrale ontmoetingsplek. De gemeente heeft in overleg met de winnaars gekozen voor het sportpark in Nieuwleusen, niet toevallig ook het startpunt voor de dames als ze gaan wandelen.” Het tappunt is voorzien van de naam van de winnaars en de gemeente.

  Gebruik kraanwater stimuleren
  Veel Nederlanders hebben nog schroom om buitenshuis om kraanwater te vragen. Met deze actie hoopt Vitens de kraanwatervraag en daarmee ook het kraanwateraanbod van horeca en festivals op een positieve manier te stimuleren. Als we allemaal om kraanwater durven vragen, wordt het vanzelf normaal. Kraanwater wordt gewonnen uit lokale bronnen en is duurzaam, lekker en gezond.

  De actie was onderdeel van de meerjarige ‘Kraanwater Graag’ campagne waarmee Vitens iedereen bewust wil maken van de waarde van ons kraanwater. Kijk voor alle winnaars van de selfie-actie op www.kraanwaterkaart.nl/winnaars

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.