Home / mondharmonicaclub mondas bestaat 10 jaar

mondharmonicaclub mondas bestaat 10 jaar

Het begon tien jaar geleden met een oproep in het blaadje van Welzijn Ouderen, toen meldden zich een aantal liefhebbers. Sindsdien wordt er iedere vrijdagmiddag door ruim twintig liefhebbers op de mondharmonica gespeeld. Locatie is de Blauwe Bogenzaal in woonzorgcentrum Rosengaerde.

De mondharmonicaspelers worden vergezeld door enkele zangers en een accordeonist. Dirigent is Allie Bos uit Nieuwleusen. “Ik was lange tijd dirigent van twee koren maar ben circa vier jaar geleden hiervoor gevraagd. Heel leuk om te doen. Het is een club met veel vrijheid/blijheid en heel ontspannend muziek maken. Wij spelen hoofdzakelijk oude liedjes die iedereen kent. Dat de meeste spelers geen muziek/noten kunnen lezen is geen enkel probleem, alles gaat op gevoel. Voor mij is dat soms wel eens lastig, want als ik de liedjes niet of onvoldoende ken dan heb ik er wel graag bladmuziek bij.”

Naast de wekelijkse gezellige uurtjes in woonzorgcentrum Rosengaerde treden de Monda’s gemiddeld tien keer per jaar elders in de regio op, onder andere in bejaardenhuizen. Recentelijk was er een optreden in Heino en binnenkort wordt in het verzorgingshuis De Hulstkampen in Nieuwleusen gespeeld.

“De meeste mensen kennen de liedjes die we spelen en zingen dan uit volle borst mee. Heel leuk en dankbaar om te doen” zegt Bos. Over het algemeen spelen bij de club veel senioren.  

“Wij willen wel graag aanvulling van onze groep en doen een oproep aan liefhebbers van de mondharmonica in de gehele gemeente Dalfsen. Indien men bijvoorbeeld het Wilhelmus kan spelen, dan kan men ook zeker met ons meespelen. Belangstellenden zijn van harte welkom op iedere vrijdagmiddag in woonzorgcentrum Rosengaerde. Ook zangers zijn van harte welkom. De koffie staat altijd klaar.”

Ook een drummer mag zich melden, want daar is behoefte aan , zegt Geesje van Marle.

“We zijn tien jaar geleden begonnen en hebben er nog steeds erg veel plezier in. Festiviteiten staan er niet op het programma, misschien een extra koekje bij de koffie”, lacht Geesje van Marle, die alles van de club keurig in zijn boekje bijhoudt.

Lees ook

Het Boek van de Week

‘De rechtvaardigen’ van Jan Brokken Jan Zwartendijk is na een aantal omzwervingen in 1938 in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.