Home / marienberg reist af naar hengelo voor duel met wilhelminaschool

marienberg reist af naar hengelo voor duel met wilhelminaschool

“Komende zaterdag reizen wij af naar Hengelo waar op sportpark de Vikkerhoek SportVereniging Wilhelminaschool onze gastheer zal zijn. Wilhelminaschool, ook wel de School genoemd, ontpopt zich deze competitie als een onberekende tegenstander. Het is nog maar de vraag in welke toestand wij ze aanstaande zaterdag zullen aantreffen.

Ze zijn tot nu toe de enige ploeg die tweemaal wisten te winnen van runner-up Oranje Nassau. Oefenmeester Peter Bokma van de Almeloërs kan er nog steeds niet over uit dat het zijn ON overkwam. Tja, waarvan Akte! Maar vorige week verloor de ploeg van de sympathieke trainer Rutger Kats in Holten gewoon met 2-1 van BlauwWit’66 wat ondertussen weer naar boven kan kijken in plaats van naar onderen. Volgens de razende reporter van BlauwWit was het terecht dat de punten op ’t Vletgoor bleven, helaas konden wij geen wedstrijdverslag vinden op de site of facebookpagina van de School.

Misschien dat de conciërge van dienst iets te kritisch was op het spel en wat hij ’s avonds met krietjes zelf op het groene schoolbord had geschreven een dag later alweer had uitgewist met een natte spons. Onze hoofdverantwoordelijke, Hans Pullen duzz, moet zijn informatie elders halen. De vorige ontmoeting leverde op 1 oktober van het vorige jaar een 3-2 overwinning op. Tegen het toen nog onbekende Wilhelminaschool stonden wij voor rust reeds op een 2-0 voorsprong. Na de thee verzuimden wij om meer afstand te nemen en mede door scheidsrechterlijke dwalingen kwamen de Hengeloërs twee keer ernstig dicht bij een gelijkspel.

Gelukkig was vrouwe Fortuna destijds aan onze zijde, eigenlijk net zoals vorige week. Want buurman Banthum leek op een simpele overwinning af te stevenen in de onvervalste kanaalderby. Voetballend waren ze sowieso beter maar de veerkracht van de thuisploeg was indrukwekkend te noemen. Door doelpunten van Rolf Hofsink en Andre Plaggenmarsch stond na 85 minuten een 2-2 gelijkspel op het scorebord. Met iets meer geluk had Edwin Hofsink zelfs de winnende achter Kareltje kunnen schieten. Nu viste hij voor Banthum een keer niet achter het net. Jammer…..wat ik oe brom!

Het had van mij gemogen, had de balans weer in een beetje beter in evenwicht gebracht. Want 2017 is wat dat betreft ons nog niet gunstig gezind. Uit de vier wedstrijden die wij zegge en schrijven na 1 januari speelden haalden wij vier punten. 1x een overwinning, twee nederlagen en dus vorige week een gelijkspel. Daar kreeg je eerder geen kus van de strenge juffrouw voor op je voorjaarsrapport, laat staan een gouden griffel. Wilhelminaschool staat keurig op de zesde plek met 27 punten uit zeventien duels.

Wij sluiten het linkerrijtje met een zevende stek, tevens zeventien wedstrijd gespeeld. De meeste van de 26 punten haalden wij dus in het vorige jaar. Rendementen uit het verleden kunnen Mariënberg misschien nog een toekomst gaan bieden. Mariënberg kan dit seizoen in principe maximaal 27 punten bij elkaar sprokkelen. Want als wij ons niet vergissen resteren er nog 9 wedstrijden. Niets is onmogelijk. Bredero zei het al: Het kan verkeren.

Waarom niet….? De selectie heeft de meeste blessures weer onder de knie. Laten wij de glazen eens halfvol hebben in plaats van halfleeg. Doe eens kats onwies. Het zit toch een stuk lekkerder na afloop in de bus van Schepers als wij Hengelo achter ons laten met drie punten in de tas. Dan mogen de pretkegels doorkomen en de hapjes van Gerard ook…..

Daarom gok ik gewoon ouderwets op een 1-3 zege. Als wij altijd Voorwaarts blijven gaan komt alles goed…..Veule wille! Het verslag naderhand zal deze keer uit een andere koker komen, dus Edwin bij deze…Zoonlief Moos begroet zaterdag namelijk zijn vierde verjaardag. Dus 1-4 is voor één keer wat mij betreft ook dikke prima…..Maak Joe Woar!”

Lees ook

Marijn de Vries nieuwe toezichthouder bij RTV Oost

REGIO – De Raad van Toezicht van RTV Oost heeft Marijn de Vries (42j) per …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.