Home / mac van dedem organiseert halve finale grasbaanraces in balkbrug

mac van dedem organiseert halve finale grasbaanraces in balkbrug

“De wedstijdcommissie van de KNMV geeft aan met het aan ons toekennen van deze halve finale er alle vertrouwen in te hebben dat wij dit evenement wederom goed neerzetten”, vertellen diverse bestuursleden van de MAC van Dedem. “Omdat de tweede halve finale op 14 juli in Marmande (Frankrijk) verreden wordt, dient de eerste redelijk vroeg in het seizoen verreden te worden”.

Maar liefst achttien topcoureurs uit zes verschillende Europese landen komen op Tweede Paasdag, maandag 17 april aanstaande, aan de start van de Internationale Specialklasse. Voor Nederland komen maar liefst vier coureurs aan de start: de huidig Nederlands kampioen Jannick de Jong, Henri van der Steen, en de youngsters Romano Hummel en Dave Meijerink. “Wij zijn als MAC van Dedem enorm trots en blij dat onze clubrijder Dave Meijerink hier ook aan de start mag verschijnen”.

Vertier voor jong en oud
Ook zal regerend Europees kampioen de Engelse James Shanes aan de start staan. Naast de genoemde halve finale wordt er op de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces gestreden in de Internationale Zijspanklasse, de ST 1, de ST 2 en 125 cc specials. Er is dit jaar ook gekozen om voor de kleine toeschouwers een speelhoek te creëren. Daarnaast speelt er een live-band in de feesttent op het terrein; Bar en Booz, de bandleden komen uit Balkbrug. De entree is gewijzigd ten opzichte van vorige jaren, er is nu gratis entree tot 18 jaar. Vanaf 18 jaar is de entree 15 euro.

Jeugd- en Nationale races
Naast de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces organiseert de MAC van Dedem samen met de AMBC uit Staphorst een wedstrijddag voor de Jeugd- en Nationale klassen in de Grasbaansport. Op het terrein aan de Molenweg in Balkbrug komen op zaterdag 22 april maar liefst zeven verschillende klassen aan het lint. Ook deze races hebben een speciaal karakter, want de punten tellen mee voor het Nederlands Kampioenschap. De MAC van Dedem en de AMBC hebben er weer voor gekozen om geen entree te heffen voor deze dag. Dus wil je eens kennis maken met de grasbaansport, dan is dit een uitgelezen kans.

Lees ook

Het Boek van de Week

Iedereen gaat wel eens graag naar buiten. Dan loop je door het stadspark, de hei …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.