Home / loes adegeest pakt brons op nk 5 km

loes adegeest pakt brons op nk 5 km

De omstandigheden waren zwaar, met golvend ijs waarop lekker glijden ook niet echt mogelijk was. Gelukkig was het om zeven uur ’s avonds  wel al weer wat kouder, waardoor het ijs op de half overdekte baan wat harder werd. Met een tijd van 7:53,89 reed Stokvisdennenschaatsster Adegeest dan ook 27 seconden boven haar persoonlijk record, maar zette ze wel een mooie, vlakke race neer.

In de loop van de race leek ze ook nog even een aanval te kunnen doen op het zilver van Esther Kiel van Plantina, maar toen de rondetijden op het laatst toch iets opliepen, ontglipte haar die kans. Het goud ging naar Reina Anema, ook van het team van Plantina.

Voor Adegeest was dit een mooie afsluiting van een seizoen dat niet volgens plan verliep toen ze met kerst ziek werd, waardoor ze uiteindelijk vier NK’s (afstanden, allround, marathon en massastart) de mist in zag gaan. Nu gaan de ijzers in het vet en is het vizier gericht op het NK wielrennen eind juni in Montferland.

Lees ook

Versoepeling mogelijk op tijd voor de VechtdalTrail

OMMEN – Met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni is het weer mogelijk om evenementen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.