lemele parkeert de bus en pakt de volle buit

  Door Willem Lampe

  Amper drie weken is interim Johan Warmelink met de geplaagde selectie op pad. De in het vak gepokte en gemazelde voetbaltrainer raapte de zo goed als failliete en volledig gedesillusioneerde groep bij de kladden en ging aan de slag. En Lemele ontwaakte uit de schijndood. De dolende ploeg, waarvan tot voor kort de vraag niet zozeer was of het verloor, maar met hoeveel deze keer weer, is niet dood, maar is als een Feniks uit de as herrezen. Het fanatisme van de oefenmeester in ruste, of nee, met die term wordt de plank volledig misgeslagen, is overgeslagen op de selectie van Lemele.

  Warmelink is zeker niet in ruste en heeft geen millimeter aan fanatisme ingeboet. Wel schatte hij de uitgeholde spelersgroep op waarde. Achterin houden we de zaak droog en voorin hopen we op een oprisping van klasbak Kleinlugtenbeld. Lemele zag in de zomer een half basiselftal vertrekken en Riny Jansen kreeg de zaak niet op de rit en haakte voortijdig af. Warmelink besloot het af te maken, bij de hopeloos onderaan bungelende hekkensluiter van 3D, waar menigeen zou denken, ‘in dit stadium is er geen eer meer aan te behalen, nee, dank u wel.’

  Dat het kwalitatief niet overhoudt op derde klasse niveau is de coach uit Lemelerveld wel duidelijk. Lemele parkeert niet een bus, maar het hele wagenpark van de Gebo. Zo lang mogelijk de nul vasthouden.

  Er was geen doorkomen aan voor de bezoekers van trainer Bart Ester. Die liepen storm vanaf het moment dat Michiel Grefelman de speersnelle Kleinlugtenbeld lanceerde. Die schakelde snel door, tot in de vijfde versnelling, had maling aan de dubbele dekking van het centrale duo Joris Baan en Robin Slokker en zette ook doelman Michiel Middelesch voor schut.

  De valse start was voor de Nijverdallers het sein om de kist van Ruan Weelink op te zoeken. Ondanks het zware optische overwicht en balbezit, was de thuisclub veel gevaarlijker vanuit de omschakeling. Tot afgrijzen van zijn trainer versmeerde de noeste werker Martijn de Lange een dot van een kans. Arbiter Otter moest zelfs de interim tot de orde roepen, nadat hij een uitbal een flinke peer gaf. Het verweer, “sorry scheids, ik raakte ‘m verkeerd”, was niet bepaald geloofwaardig en leidde tot hilariteit, uitgezonderd de supporters uit Nijverdal. “Wat ’n rotploeg.” “Ze doen niets als verdedigen.” Het waren maar zo wat losse frustratieopmerkingen vanaf de zijlijn.

  Volhardig kreeg Lemele niet op de knietjes. Het tweede bedrijf dan maar. Een kopie, maar dan zonder doelpunten. Weelink mocht zijn klasse tonen op de schaarse momenten dan SVVN echt gevaarlijk werd en Martijn de Lange weigerde tot twee keer toe Lemele in veilige haven te schieten. En langzaam schreed de tijd voort. De klok was in het voordeel van de thuisclub, waar iedereen na negentig minuten en bijna tien extra een gat in de lucht sprong. Spelers werden geknuffeld of ze een half jaar in Afganistan of waar dan ook hadden gezeten. De toverformule van Warmelink had gewerkt!

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.