Home / lammetjesdag bij schaapskooi de lemelerberg

lammetjesdag bij schaapskooi de lemelerberg

De Lammetjesdag is een gezellige familiedag. Kom ook de lammetjes van dichtbij bewonderen en knuffelen, het zijn er dit jaar meer dan 135. Wandel over de streekmarkt met diverse producten uit het Vechtdal. Doe de speurtocht via onze gratis routeapp “Wandelen in Overijssel” en ontdek wat schapen zoal eten en wat de herder in haar tas heeft. Onze Junior Rangers helpen je graag een handje. Geniet onder het genot van een kop koffie met krentenwegge van de streekmarkt en diverse muzikale klanken.

De schapen zijn er natuurlijk niet voor niks. Ze begrazen de heide en helpen ons hierbij met het beheer van de natuur op de Lemelerberg. Tijdens de Lammetjesdag laat Hans Dijkstra, terreinbeheerder van onder andere de Lemelerberg tijdens drie korte excursies graag meer zien over het nut van de inzet van schapen. Ook is herder Anita Wichers de hele dag aanwezig voor het geven van informatie en informeert ze over hoe je de kudde kunt steunen.

De kinderen vermaken zich natuurlijk uitstekend met al het jonge, dartelende spul rond de schaapskooi. Eenmaal uitgeknuffeld, kunnen de kinderen aanschuiven bij één van de leuke knutselactiviteiten.

Lees ook

Welkomstdienst 24 januari

DALFSEN – Op zondagavond 24 januari is er weer een online welkomstdienst. Het thema is: …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.