Home / la villa strangiato brengt een waardig eerbetoon aan rush

la villa strangiato brengt een waardig eerbetoon aan rush

Even voor alle duidelijkheid, verwacht niet de hits van Eros Ramazotti en Andrea Bocelli en al helemaal geen Laura Pausini. Het wordt heftiger en muzikaal gezien complexer, namelijk een waardig eresaluut naar Rush, de vaandeldragers van de symfonische (hard)rock.

De cd’s Moving Picturesen Exit Stage Left zijn na het absolute magnum opus 2112 wellicht de twee populairste albums van dit geniale en wereldberoemde Canadese trio. Deze muzikale pareltjes transformeerden de zingende gitarist Geddy Lee, bassist Alex Lifeson en drummer Neil Peart tot levende legendes.

De Italiaanse tributeband La Villa Strangiato, vernoemd naar een gelijknamige song van Rush, gaat in café de Herberg het album Exit Stage Left integraal ten gehore brengen, aangevuld met hoogtepunten van het toegankelijke Moving Pictures. Gabriele Ferrari, Ivan Pretto en Carlo Fattorini, verenigd onder de noemer La Villa Strangiato, weten met hun unieke stijl en virtuositeit de even weergaloze als originele sound van de drie Canadezen als geen ander te reproduceren.

Voor de liefhebber van symfonische (hard)rock een must. Genoeg gezegd. Ga dat buitenkansje zien in het oergezellige rockcafé van kroegbaas Hans van Lingen, gelegen in het hart van Ommen, pal tegenover de hervormde kerk. Waar de grote concertzalen hun bezoekers zonder blikken of blozen twintig of 25 pegels entree laten dokken is in de Herberg de toegang zoals te doen gebruikelijk geheel en al gratis.

Zie www.deherbergommen.nl.

Lees ook

Greenshoes overhandigt royaal bedrag aan hospice Dalfsen

DALFSEN – Afgelopen week overhandigde Gerlof Velthuis, voorzitter van wandelvereniging Greenshoes uit Dalfsen, een cheque …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.