Home / kunsthistorica wieteke van zeil geeft lezing in dalfsen

kunsthistorica wieteke van zeil geeft lezing in dalfsen

Na het onnavolgbare optreden van Meesters & Gezellen alweer een topper bij het Cultureel Café: Wieteke van Zeil. Zij studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, werkte enkele jaren in musea, organiseerde debatten over kunst, diversiteit en religie, en twijfelt nog altijd meer dan ze weet. Ze houdt van hiphop en soul, van Italiaans eten en goed gemaakte kleding van vroeger en nu.

Met haar eerste iPhone begon ze rond 2010 foto’s te maken van details in schilderijen en merkte dat deze beelden, eenmaal geïsoleerd uit de context van het schilderij, naast een kunsthistorische ook nieuwe waarde krijgen. Ze ontdekte nog meer hoe kunstenaars al honderden jaren geleden zagen wat ons nu geregeld nog ontgaat: essentiële details over hoe mensen leven, lijden, liefhebben, worstelen en genieten.

Van Zeil is bekend door haar toegankelijke kunstrubriek in De Volkskrant ‘Oog voor detail’ onder het motto ‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt’, een uitspraak van Johan Cruyff. Zij schrijft sinds 2003 over oude meesters en moderne mores, daarbij zoekt zij af en toe de culturele context bij het nieuws van de dag. In haar artikelen geeft zij een bijzondere en vaak heel andere kijk op kunst. Boeiend voor de kunstkenner, maar ook voor de leek.

De lezing begint om 20.00 uur. De zaal is open om 19.15 uur. De toegangsprijs bedraagt 7,50 euro. Aanmelden kan via kaartencultureelcafe@gmail.com of bel: (0529) 43 22 00. Meer informatie op  www.cultureelcafedalfsen.nl.

Lees ook

Mantelzorgwaardering 2021 aan te vragen t/m 28 februari 2022

DALFSEN – De gemeente Dalfsen is blij met inwoners die zich als (jonge) mantelzorger actief …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.