Home / ko scheel ik pas past het

ko scheel ik pas past het

Dinsdag 28 februari, 23.59.
De voorlopig laatste slok alcohol. Hierna dertig dagen even niet, omdat ik meedoe aan de actie IkPas. Na een lange vergadering met Plaatselijk Belang Witharen een korte afdronk. Natuurlijk ben ik benieuwd naar de effecten van niet drinken op mijn lichaam en geest. Positief is dat mijn vrouw solidair is. Het gewoonte wijntje schiet er dus de komende maand bij in.

Woensdag 1 maart.
Het kan haast geen toeval zijn. Op het gemeentehuis is een doosje wijn voor mij bezorgd;  Natureo alcoholvrije wijn. Op het werk wordt heel wisselend gereageerd op mijn voornemen om dertig dagen geen alcohol te drinken. Natuurlijk maak ik ook reclame voor de actie op de maandelijkse vergadering van de Participatieraad. Als verwacht krijg je alle denkbare reacties: van “Natuurlijk doe ik niet mee, dat is niet nodig, want ik heb alcohol al tijden afgezworen” tot “Daar begin ik niet aan, een glaasje wijn zo op zijn tijd is zelfs gezond!” De inhoud van de reacties vind ik niet eens bepalend, ik vind het al prima dat er over gesproken wordt. Dat is toch een begin.

Donderdag 2 maart.
Tijdens de gemeenteraadsvergadering heb ik een mededeling over de landelijke zorg over rubberkorrels op de kunstgrasvelden. Ik verspreek me en spreek over rubberkogels. Uiteraard wordt dit geweten aan ontwenningsverschijnselen. Het is goed voor de sfeer voor  de mededeling over de actie. Want alcoholgebruik en politiek gaan hand in hand. Een paar raadsleden doet mee aan IkPas. Overwegend is de reactie van andere raadsleden dat men zelf al matig drinkt of gaat drinken. Na afloop heeft de catering leuk versierde alcoholvrije cocktails, alcohol vrij bier en Natureo wijn. Direct deze alcoholvrije wijn geproefd. Dat was geen succes, maar misschien is het een kwestie van wennen.

Het weekend
Ik word uitgenodigd voor een wedstrijd van Heracles op 11 maart met na afloop een borrel. Het kwam toch al niet uit… Een borrel is toch wel een gewoontewoord en een vaste Nederlandse gewoonte geworden voor een sociale activiteit. Misschien moeten we eens nadenken over een goed alternatief.  Omdat onze keuken wordt aangepakt, zijn er radiatoren afgekoppeld. Het goed afregelen van de temperatuur lukt niet, het is koud. Onwillekeurig denk je aan een borrel. Al basketballend warm ik mezelf op. De levendigheid van het voetbal en het kijken naar het lijsttrekkersdebat helpt ook. Al zal de afdronk voor een enkele lijsttrekker nad het debat wat bitter zijn… 

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.