Home / knapen van ozc verliezen van mannen uit den ham

knapen van ozc verliezen van mannen uit den ham

In de slotminuut mocht Rik Jan de Groot de eer redden voor OZC. Nadat Jelmer Bolks de bal ongelukkig op de arm krijgt besluit arbiter Visser te fluiten. Strafschop. De Groot ontfermt zich over de bal. Zo kan hij een waardeloze pot toch nog van een miniscuul lichtpuntje voorzien. Helaas! Het slappe rollertje van elf meter wordt eenvoudig opgeraapt door doelman Rik van de Belt.

Zelfs dat was OZC niet gegund op deze stralende lentedag. De Groot kon er na afloop besmuikt om lachen. “Ik neem ze maar niet meer.” Hij vond dat zijn team nog niet zo slecht begon, maar gaandeweg niet meer in het stuk voor kwam. Dat laatste is zeker waar. Dat vond ook het merendeel van de supporters, waarvan eentje zich afreageerde op de verslaggever. Niet meer de duiding ‘kanaries’ gebruiken en ook niet ‘de mannen van trainer Weteringe’.

Dat laatste is niet al te lastig. De mannen van trainer Jeroen Niks waren de knapen van oefenmeester Weteringe veruit de baas deze middag. Op het duel stond de nodige spanning. De verliezer moet zich echt zorgen maken, de winnaar voorzag zichzelf van levenslucht. De ontmoeting begon stroef. Even de boel op gang helpen, moet arbiter Visser hebben gedacht. Thomas Remmink, met slechts zeventien lentes in de pocket, nog maar een knaap, maar spelend als een man, wordt getoucheerd, struikelt en de bal gaat op de stip. Louis Vijfhuizen laat de guillotine vallen.

Als kort voor rust Dewy Droste een vrije trap kiezelhard in de bovenhoek ramt, pakken donker wolken zich samen boven Westbroek. Dat wil zeggen spreekwoordelijk. Wie na rust een verbeten OZC uit de kleedkamer had verwacht kwam bedrogen uit. “Slappe hap”, verzuchtte rassupporter Henk Boeve langs de kant. “Onherkenbaar en dat na zo’n goeie pot tegen DZC 68een week eerder.” Met lede ogen moest hij toezien dat de bal alweer op de stip ging, nadat Joost Zweers zich binnen de beruchte lijnen vergreep aan Remmink. Vijfhuizen mocht ook deze keer het vonnis vellen.

Bij de thuisclub lukte helemaal niet meer. Roy Zorgdrager mocht ongehinderd oprukken en de poot aanhalen. De afgang compleet, 4-0. Of nee, het De Groot momentje. Uitpakken en een kerfje erbij op de lat denk je dan, maar nee hoor, zelfs dat was OZC niet gegund.     

Rechterrijtje 2H:
IJVV 18-21
Den Ham 17-20
Hellendoorn 17-19
Be Quick ’28 17-17 (-13)
OZC 17-17 (-14)
ZAC 17-15
Quick ’20 17-3.

Lees ook

Inzameling Kledingbank

OMMEN – Op 8 december houdt de Kledingbank Ommen tussen 17.30 en 19.00 uur weer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.