Home / kledingbank nieuwleusen moet opnieuw verhuizen

kledingbank nieuwleusen moet opnieuw verhuizen

De Kledingbank werkt volgens hetzelfde principe als de Voedselbank en Speelgoedbank. Mensen die onder de armoedegrens leven, komen in aanmerking om gratis kleding op te halen. Ook schoenen, tassen, beddengoed en keukentextiel worden verschaft. Na jaren in een pand op het industrieterrein aan de Grift te hebben gezeten, verhuisde de Kledingbank Nieuwleusen in november van het vorig jaar naar de Grote Markt in het centrum van het dorp. Dit pand links naast het Kruidvat stond al zes jaar leeg. De afspraak met verhuurder Coever Vastgoed was dat de Kledingbank hier zijn intrek mocht nemen tot een nieuwe huurder was gevonden. Dat dit zo snel zou zijn, had niemand verwacht. Haar en Mode Petra verhuist straks naar deze stek.

Mulder: “Onze afnemers vonden het een fijne plek. We hadden het ook echt ingericht als een winkel. We deden hier vaker afgiftes waardoor we de drukte ook beter konden spreiden. We hopen in de toekomst echt een eigen plek te vinden.” De Kledingbank is daar al enige tijd over in gesprek met de gemeente Dalfsen. De uitgiftes komen nu tijdelijk te vervallen. De komende dagen zijn de vrijwilligers van de Kledingbank druk met het inpakken van dozen voor de aanstaande verhuizing.

Lees ook

Expositie van Janny de Groot in de Mozaïek

LEMELERVELD – In kulturhus de Mozaïek in Lemelerveld is momenteel een expositie te zien van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.