junior dictee in ommen wie wordt spellingkampioen 2017

    Het Junior Dictee is te vergelijken met ‘Het groot dictee der Nederlandse Taal’, alleen hoeven de leerlingen niet de hele zin op te schrijven maar ruim veertig invulwoorden. Degene die de meeste woorden goed heeft mag zich kampioen noemen. Het dictee is geschreven en wordt voorgelezen door Ton van der Monde uit Ommen. Een deskundige jury ziet erop toe dat alles volgens de regels verloopt.

    Bram Zandman van de Ichthus uit Lemele, winnaar van de editie van 2016 kan zijn titel helaas niet meer verdedigen, hij is inmiddels van school af. Het kampioenschap ligt dus weer helemaal open. De nummers één en twee gaan door naar het Junior Dictee Overijssel dat op maandag 12 april in het Theater van Vrijetijdspark De Beerze Bulten plaats zal vinden.

    De volgende scholen sturen kandidaten voor het Junior Dictee: Dennenkamp, Guido de Bresschool, St. Bernardus, Ichthus Lemele, De Kardoen, Hoogengraven, De Schakel Beerzerveld en Het Palet. De wedstrijd begint om 19.00 uur en vindt plaats op de bovenverdieping van de Bibliotheek. Voor de winnende school is er een wisselbokaal. Het Junior Dictee Ommen is een activiteit van Bibliotheek Ommen.