jos gaat los voetbal inside

  Onder leiding van de pedante Wilfred Genee discussiëren Johan Derksen en René van der Gijp over voetbal. Vaak met Johan Boskamp, Hans Kraay jr. of Gertjan Verbeek. Soms schuiven anderen aan, maar dat is een godswonder, de meeste voetbal hotemetoten willen niet geassocieerd worden met dit verderfelijke programma. Het gaat namelijk niet alleen over voetbal maar ook over vermeende (seksuele) escapades van (ex)voetballers, de slechtheid van sportbestuurders in het algemeen, over Blatter, Danny Blind en Patricia Paay en over andere voetbal praatprogramma’s die niet deugen.

  U begrijpt, ik ben een echte liefhebber en sla geen uitzending over. De heren hebben vaak zinnige dingen over voetbal te zeggen. Soms ben ik het niet met ze eens, zoals hun aversie tegen kunstgras, maar vaak hebben ze het bij het rechte eind, vooral als het gaat over de bobo’s van KNVB, UEFA of FIFA. De desbetreffende bobo wordt gigantisch door de mangel gehaald en daar hou ik van. En zolang Blatter, Danny Blind of Patricia Paay zich niet normaal gedragen, mogen hun uitspattingen wat mij betreft ook ruim worden uitgemeten. Dat het wel wat netter en zorgvuldiger kan, dat ben ik met u eens, maar daar wordt het programma én mijn humeur niet beter van.

  Zo langzamerhand begint er een beetje ruis op de Voetbal Inside lijn te komen. De heren zitten er soms wat verveeld bij te kijken en het lijkt er op dat ze daar alleen zitten voor de kijkcijfers en de poen. De drie reclameblokken van 8 minuten zijn aanzienlijk teruggebracht en het is zelfs voorgekomen dat ik wel eens een uitzending oversloeg!

  Het gaat ook wel erg vaak over hetzelfde. Véél buitenlands voetbal, Ajax, Feyenoord, PSV, het Nederlands elftal en de KNVB beslaan zo ongeveer 90 procent van de uitzending. De rest van de Eredivisie komt niet aan bod, behalve als het daar wat minder gaat. Zoals toentertijd bij FC Twente en meer recent ADO Den Haag.

  Daar ben ik eens over na gaan denken en ben tot de conclusie gekomen dat hier een geweldige kans ligt voor RTV Oost, u weet wel die wegkwijnende regionale zender van Twente. Zou het niet prachtig zijn als er hier in de regio een voetbalpraatprogramma ontstaat dat hout snijdt en naar believen de regionale voetbal hotemetoten een veer in de kont steekt of fileert als een haring?

  Het zou mooi zijn als u, de regionale voetballiefhebber, in kantine, keet of kerk eens met elkaar gaat filosoferen over de deelnemers aan dit nu al spraakmakende sportprogramma.

  Graag wil ik u wat BO’ers (Bekende Overijsselaars) ter overweging meegeven.

  Onder leiding van de pedante Bert van Losser discussiëren René Eijkelkamp, Gertjan Verbeek, Jan Smit, Özcan Akyol over voetbal. Vaak met Joop Munsterman, Jaap Stam, Mark Looms, Björn Kuipers, Gaston Sporre, Arne Slot, Maikel Kieftenbeld en Bertus de Weerd.

  De Edwin Evers band of de Stuwzangers uit Vilsteren zorgen voor het Danny Vera-effect en Ilse de Lange of Sharon Dijksma zouden zo af en toe kunnen zorgen voor een Patricia Paay-momentje.

  Mocht men van hogerhand Bert van Losser willen vervangen door Renate Wennemars, dan haak ik af, maar voor de rest zijn alle namen inwisselbaar.

  Jos Jansen
  jjansen49@home.nl

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.